Sari la conținut

10 alimente pe care să le mănnci mai des dacă vrei să slăbești

Varza murată
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Varza murata - cel mai util aliment iarna

Nu știi ce să mănânci ca să slăbești? Cele mai bune 10 alimente pe care trebuie să le consumi atunci când vrei să slăbești.

Însă, înainte de a face schimbări majore în dieta și în stilul tău de viață te sfătuim să consulți un nutritionist, scrie eva.ro.

1. Ceaiul verde

Această băutură are efecte magice și este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma. Conține foarte mulți antioxidanți și este un aliat prețios atunci când vrei să slăbești.

Studiile au arătat că substanțele active din ceaiul verde contribuie la îndepărtarea grăsimii care se acumulează la nivelul celulelor.

2. Iaurtul

Iaurtul natural conține probiotice care contribuie la îmbunătățirea digestiei la nivelul stomacului. Un stomac sănătos este un scut împotriva rezistenței la leptină, unul dintre factorii hormonali responsabili pentru apariția obezității. Alege iaurtul integral în locul iaurtului degresat sau al celor cu fructe. Acestea din urmă conțin o cantitate ridicată de zahăr care contribuie la creșterea riscului de diabet și afecțiuni cardiace.

3. Fulgii de ovăz

Studiile au indicat faptul că oamenii care consumă în mod regulat fulgi de ovăz în locul cerealelor la pungă au un nivel optim de colesterol și o greutate corespunzătoare. Acest lucru este posibil datorită faptului că fulgii de ovăz conțin suficient de multe fibre încât să asigure o senzație de sațietate până la momentul mesei de prânz. Evitați fulgii de ovăz îndulciți și alegeți-i pe cei simpli!

4. Avocado

Oare există ceva la care avocado să nu fie bun? Avocado conține o cantitate remarcabilă de grăsimi sănătoase, fiind în același timp foarte sățios și un inamic al colăceilor de grăsime de pe burtă. Grăsimile sănătoase din avocado asigură o senzație de sațietate prelungită și te alimentează cu nutrienți naturali și sănătoși.

Atunci când asigură organismului tău grăsimi sănătoase, acesta va elimina treptat grăsimile nesănătoase stocate.

5. Orzul

Orzul este o cereală foarte bogată în fibre, originară din Orientul Mjlociu, folosită cel mai des pentru aluatul de pâine sau ca un înlocuitor pentru orez. La fel ca orice altă cereală integrală, orzul este un element important în orice dietă pentru slăbit.

6. Migdalele

Migdalele, la fel ca și celelalte nuci, au fost multă vreme evitate din cauza mitului că au un conținut foarte mare de acizi grași. Studiile au arătat că migdalele se numără printre cei mai buni stimulenți ai procesului de slăbire. Migdalele conțin multe grăsimi bune care ajută corpul în diverse feluri (digestive, senzație de sațietate prelungită), sunt delicioase și le putem găsi oriunde.

7. Coacăzele/afinele

Pe lângă faptul că sunt delicioase și reprezintă un desert excelent, coacăzele aduc o mulțime de beneficii sănătății. Sunt pline de antioxidanți și conțin foarte multă vitamina C și E.

Studiile au confirmat faptul că un consum regulat de coacăze contribuie la scăderea în greutate. Pot fi consumate ca atare, adăugate peste fulgii de ovăz la micul dejun sau transformate într-un suc delicios.

8. Miso

Străvechea supă japoneză, care conține un amestec de pastă de fasole și tofu, ceapă și alge, este delicioasă, plină de savoare, iar fiecare bol de supă conține doar 25 de grame de carbohidrați și 2 grame de proteine. Are un conțin ridicat de acizi grași și este bogată în vitamina B12.

9. Fasolea

Fasolea, cu toate varietățile ei, contribuie la scăderea în greutate în mai multe feluri. Fasolea temperează pofta pentru snacks-uri și alimente neprocesate și stimulează procesul de ardere al grăsimilor și caloriilor. Fasolea este un protector pentru inimă și contribuie la reglarea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.

10. Varza murată

La fel ca și celelalte legume fermentate, varza acră conține foarte multe probiotice care contribuie la menținerea sănătății florei intestinale. O floră intestinală sănătoasă contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic și protejează împotriva inflamațiilor cornice ale stomacului și a rezistenței la insulină, factori asociați obezității.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel