Sari la conținut

10 beneficii ale consumului de somon

Alimente pentru creier

Consumul de somon este recunoscut ca aducând beneficii uimitoare asupra sănătății inimii. De asemenea, mulți oameni consumă somon pentru rolul său în menținerea greutății ideale sau pentru că ajută în curele de slăbire. Însă, consumul de somon are mult mai multe beneficii pentru sănătate.

Iată de ce este bine să mănânci somon:

  • Reduce tensiunea arterială. Fiind bogat în acizi grași Omega 3, somonul are rolul de a reduce nivelul colesterolului din sânge, dar și a inflamațiilor, ducând practic la diminuarea riscului de boli cardiovasculare.
  • Adjuvant în curele de slăbire. Altfel spus, fiind p sursă bună de grăsimi sănătoase, somonul te poate ajuta să arzi calorii, în același timp dându-ți energia de care are corpul nevoie întreaga zi.
  • Este o sursă de vitamine. Conține vitaminele A, D, E și K toate fiind benefice pentru menținerea sănătății articulațiilor, oaselor, asigură o vedere optimă și în plus contribuie la echilibrul metabolic al organismului.
  • Sunt studii care susțin că un consum constant de somon poate contribuie la reducerea riscului de demență, fiind cunoscute beneficiile acestui pește în întărirea memoriei și a capacităților cognitive.
  • Proteină din somon se pare că îmbunătățește densitatea și rezistența osoasă. Consumul de somn fiind benefic în tratamentul osteoartitei.
  • Reduce riscul de depresie. Consumul de somon în mod regulat a fost asociat cu reducerea riscului și a incidenței depresiei, a ostilității la adulții tineri și a declinului cognitiv la vârstnici.
  • Somonul este o sursă bogată de vitamina D, vitamină esențială pentru o sănătate optimă. Deficiența de vitamina D este asociată cu riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer, boli cardiovasculare, scleroză multiplă, artrită reumatoidă și diabet de tip 1.
  • Somonul, sursă bună de potasiu. De fapt, somnul conține mai mult potasiu decât bananele. Iar potasiu reduce riscul de accident vascular cerebral.
  • Conține seleniu – un mineral care protejează oasele, scade nivelul de anticorpi tiroidieni la persoanele cu boli tiroidiene autoimune și se pare că poate să diminueze riscul de cancer.
  • Somonul are în compoziție antioxidantul astaxantin. Cu alte cuvinte, astaxantinul este compusul care dă somonului culoarea roz, el are rolul de a proteja inima, creierul și pielea de inflamații. De asemenea, scade nivelul colesterolului rău și mărește nivelul colesterolului bun.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel