joi, august 6, 2020

Sexul nu este doar o modalitate de a-ţi arăta dragostea, ci poate face minuni în ceea ce priveşte starea de sănătate, ţinând la distanţă cancerul, bolile de prostată şi îmbunătăţind sistemul imunitar.

 

1. Întăreşte sistemul imunitar

Conform cercetătorilor de la Univeristatea Wilkes, Pennsylvania, persoanele care fac sex minimum o data sau de 2 ori pe saptămână au un nivel ridicat de imunoglobină A. Cele mai multe beneficii asupra sistemului imunitar le aduc partidele de sex de la primele ore ale dimineţii în intervalul orar 7-10 deoarece nivelul hormonilor este mai ridicat în acea perioadă din zi. 

Citește și:

2. Menține inima sănătoasă

Dieta sănătoasă şi sexul te ajută să ţii bolile de inimă la distanţă. ,,Sexul creşte fluxul sângelui, iar două partide de amor pe săptămână reduc la jumătate ricul atacului de cord”, adaugă dr, Desmond Ebanks.

4. Te ajută să dormi mai bine

Atunci când ai probleme cu somnul din cauza stresului sau anxietăţii, o bună metodă pentru a reuşi să adormi şi să ai un somn liniştit şi odihnitor este sexul.

Citește și:

5. Îmbunătăţeşte sănătatea mintală

Cel mai rapid şi la îndemână mod de a scăpa de depresie şi anxietate este sexul. ,,Din punct de vedere psihologic, sexul are numeroase beneficii, reducând stresul şi îmbunătăţind sănătatea mintală”, explică sihologul Patricia Tan.

În cazul bărbaţilor, ejacularea destinde sistemul nervos şi stimulează eliberarea de endorfine, substanțe ale plăcerii.

Citește și:

6. Reduce riscul de cancer de prostata

Tot sexul pare a fi răspunsul şi pentru o prostată sănătoasă. La vârste curpinse între 20 şi 30 de ani, bărbaţii pot reduce cu până la 30% şansele de cancer la prostată dacă ejaculează de peste cinci ori pe săptămână. Dar şi cei mai vârstinici pot beneficia de pe urma partidelor dese de amor, deoarece, peste 20 de orgasme lunar sunt asociate cu un risc mult mai scăzut de cancer prostatic. Cu cât climaxurile bărbatului sunt mai dese, cu atât este acesta mai puţin expus unei asemenea afecţiuni.

7. Diminuează riscul de cancer la sân

Sexul scade considerabil riscul de cancer la sân pentru femeile care nu au născut niciodată. Un studiu a demonstrat că, dacă o femeie măreşte frecvenţa contactelor sexuale, scade semnificativ posibilităţile dezvoltării unui cancer mamar.

Bneficiile asupra frumuseţii

8. Elixirul tinereţii

Sexul mai este considerat şi “Fântâna Tinereţii”. Pentru a-ţi prelungi viaţa fă sex regulat. Sexul este benefic pentru vitalitatea bărbaţilor atunci când au parte şi de odihnă suficientă. Pentru femei, este pur şi simplu benefic; cele  care au orgasm cel puţin o dată pe săptămână îşi scad cu 50% riscul mortaităţii, comparativ cu acelea care au unul mai puţin de o datăp pe lună.


9. Menţine fumuseţea pielii:

– sexul dă o strălucire aparte pielii îmbunătățind circulaţia sângelui, ceea ce ajută la oxigenarea pielii. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor şi poate chiar să-ţi facă buzele să pară mai pline.

– Controleaza acneea: reduce nivelul de hormoni şi îi echilibrează,

Te întinereşte: cand faci sex, este stimulată producţia de colagen, care previne petele şi ridurile

10. Te ajută să slăbeşti

Vrei să scapi de câteva kilograme, însă nu ai timp pentru mers la sală? Nicio problemă, poţi înlocui exerciţiile fizice cu o activitate mai plăcută: sexul. În timpul unei partide de sex de o jumătate de oră, poţi arde într 75 şi 150 de calorii, potrivit doctorului Desmond Ebanks. În plus, sexul te ajută să-ţi întăreşti musculatura. ,,Excitaţia şi orgasmul eliberează testosteron, un hormon care, printre altele, ajută la construirea şi menţinerea ţesutului muscular şi osos”.

 

Parteneri