duminică, mai 29, 2022

Atâția oameni fac aceste lucruri greșit dimineața!

Toată lumea știe că este important să mănânci sănătos și să faci suficiente exerciții fizice atunci când vine vorba de un stil de viață sănătos și de o siluetă frumoasă. Totuși, se pare că ritualul tău de dimineață influențează și acele surplusuri din jurul șoldurilor tale. Dacă îți începi ziua  bine, vei observa ce face pentru sănătatea și corpul tău. Cu siguranță merită încercat!

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: „Ține asta într-un borcan în ...

Iată câteva lucruri de făcut și altele de evitat când vine vorba de obiceiurile de dimineață:

Dormitul

Dormitul suficient este important pentru un stil de viață sănătos, dar (din păcate) dacă dormi prea mult este rău pentru tine. Este mai bine să nu stai în pat până la 1 după-amiaza în ziua sâmbăta. Prea mult somn crește riscul de diabet și probleme cardiace. În plus, dacă apăsați prea des butonul de „amânare”, va trebui să vă grăbiți, ceea ce înseamnă că va trebui să săriți peste micul dejun.

Mic dejun

Și micul dejun este atât de important pentru începutul zilei! Sărind peste micul dejun, dai un impuls nemeritat metabolismului tău și îți privezi corpul de multe beneficii. Micul dejun scade cantitatea de hormoni de stres din corpul tău și asigură că vei avea suficientă energie pentru a-ți începe ziua. De asemenea, te ajută să mănânci sănătos și să lași deoparte chipsurile și biscuiții.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: durerea în trei zone ale corpu...

Cântărește-te

Aparent, te vei îngrășa mai puțin când te cântărești zilnic. Journal of Obesity a realizat un studiu care a arătat că oamenii care se cântăreau dimineața (după ce au mers la toaletă) au pierdut în general mai mult în greutate decât cei care nu au făcut-o. Totuși, acest lucru nu funcționează la fel de bine atunci când faci mult antrenament de forță, deoarece mușchii sunt mai grei decât grăsimea. Aceasta înseamnă că s-ar putea să vă îngrășați în timp ce deveniți de fapt mai slăbit.

Te-ar mai interesa: Sfaturi dietetice EFICIENTE pentru persoanele care...

Telefon

Îți iei telefonul imediat în fiecare dimineață? Atunci îți începi deja ziua greșit, pentru că ești stresat de toate lucrurile pe care le vezi acolo. Este mult mai bine să vă bucurați de acest timp pentru a vă trezi la masa de mic dejun într-un mod mai relaxat.

Haine

Acea fustă creion drăguță sau acele tocuri incredibil de înalte ar putea arăta grozav, dar nu sunt foarte confortabile. Acest lucru vă poate împiedica să faceți o plimbare în pauza de prânz sau să mergeți pe scări în loc de lift. Dacă vrei să porți aceste haine (la urma urmei, nu le-ai cumpărat degeaba), te-ai putea gândi să iei mereu cu tine o pereche de pantofi  comozi.

Te-ar mai interesa: Dismorfia musculară sau obsesia pentru mușchi: Cun...

Pâine

Este foarte ușor să bei p cafea și să mănânci doar o felie de pâine sau niște pâine prăjită dimineața, dar aceștia nu sunt carbohidrații potriviți și te fac să te îngrași. Înlocuiește-ți pâinea cu fulgi de ovăz sau iaurt grecesc cu fructe. Delicios și hrănitor.

Meditația

Încearcă să meditezi dimineața! S-ar putea să sune puțin prea mult acum, dar poate ajuta foarte mult atunci când vine vorba de scăderea nivelului de stres. Luați loc și inspirați și expirați calm pentru o vreme. De asemenea, poate ajuta să puneți muzică relaxantă.

Te-ar mai interesa: Cele mai toxice fructe! Sunt pline de pesticide și...

Exerciții de întindere

Întinde-ți corpul puțin câte puțin când te trezești. Asigurați-vă că faceți acest lucru uniform și calm. Îți va crește foarte mult nivelul de energie!

Perdele

Deschide draperiile să intre lumina! Mulți oameni se pregătesc pentru  noua ziua cu perdelele  închise și acest lucru nu le permite să se trezească într-un mod relaxat. Desigur, ar putea fi o chestie de confidențialitate: dacă vecinii tăi se uită fix la tine când te pregătești, ar putea fi o idee bună să te îmbraci în baie sau departe de fereastră.

Apă

Înainte de a bea prima ceașcă de cafea atât de dorită, bea un pahar mare cu apă. Ajută la menținerea echilibrului în corpul tău și îi oferă începutul corect.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private