marți, august 11, 2020

10 pensiuni din România cu piscină exterioară. Acum că e destul de dificil să mai mergem în concediu în afara granițelor, după ce 20 de țări europene au restricționat accesul românilor, putem găsi și la noi locuri care arată ca destinațiile exotice. 

Site-ul Călător în Bascheți ne prezintă cele mai frumoase 10 pensiuni, din România, cu piscină exterioară, unde sunt situate și cât costă cazarea.

Citește și:

PISCINA “PĂ COASTĂ”
MARA – MARAMUREȘ: la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, la 32 de km de Mănăstirea Bârsana și la 71 de km de Mocănița de la Vișeu. Aflată pe o coastă a munților Gutâi (Gutin), în satul maramureșean Mara, piscina ”Pă Coastă” îți descoperă două lumi, una autentic românească și una cât se poate de exotică, unde te vei simți pentru câteva ore ca în Maldive (și nu e nicio exagerare).

Citește și:

Ca să ajungeți aici, căutați pensiunea-restaurant ”Păstrăvăria Mara”, de care aparține piscina, și să urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei. Priveliștea de aici e una de vis. De sus, se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar și pădurea în mijlocul căreia e săpată piscina. Designul e unul uimitor, terasa piscinei find construită exclusiv din lemn și acoperită cu stuf. E de departe locul unde veți face cele mai spectaculoase fotografii.

Citește și:

 

PENSIUNEA MELBA
DUBOVA – MEHEDINȚI, la 394 de km de București, la 786 de km de Iași, la 224 de km de Timișoara

După ce intră, în România, pe la Baziaș, Dunărea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee de-a lungul celor 2.860 km, pe care îi străbate până la vărsarea în Marea Neagră. Este vorba despre Defileul Dunării, care măsoară 125 km, din care 45 km reprezintă porțiunea faimoaselor Cazane – între Dubova şi Ogradena. Aici, Dunărea este forțată să treacă printre munți, iar zona este declarată monument al naturii în Europa. În acest rai pe pământ, se află Pensiunea Melba, limitată de cele două cazane. De oriunde te-ai afla, din camere, piscină sau terasa săpată, efectiv, în apă priveliștea este una care te lasă cu gura căscată.

Accesul la pensiunea se face fie cu vaporul, din Orșova, fie pe câteva rute auto – pe E771 de la Drobeta Turnu Severin, până la Orșova şi apoi pe DN57 spre Moldova Nouă, pensiunea fiind situată chiar la intrarea în localitatea Dubova. Citiți continuarea pe calatorinbascheti.ro.

Parteneri