Sari la conținut

10 ponturi pentru curăţarea corpului de toxine. Cum se face corect drenajul limfatic

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Pentru a avea o imunitate de fier nu este necesar doar să luați suplimente alimentare specifice, ci să respectați şi câteva reguli ușor de urmat pentru curăţarea sistemului limfatic.

În acest scop este necesar să fie asigurat un drenaj limfatic periodic, care curăţă sângele şi corpul de toxine. Astfel, vor fi întăriţi pereții vaselor de sânge și se îmbunătățeşte microcirculația sângelui, facilitând livrarea de nutrienți către organe și țesuturi.

Filtru pentru bacterii, celule moarte şi a deşeuri

Sistemul limfatic este situat de-a lungul corpului şi are rolul de a transporta toxinele din celule, sânge, colon, ficat şi rinichi, funcţionând ca un filtru pentru bacterii, celule moarte şi a deşeurilor din corp.

Tulburări digestive, dureri de cap frecvente, infecții ale sinusurilor, exces de greutate, oboseală cronică, artrită și boli de piele – toate aceste simptome şi afecţiuni indică faptul că sistemul limfatic nu funcționează corect și nu poate face față toxinelor.

Sistemul limfatic se poate bloca din cauza unui consum excesiv de lactate, tutun, alcool, medicamente, sau din cauza deshidratării, pesticidelor, bolilor si virusilor.

Iată 10 ponturi pe cale le puteţi folosi pentru curăţarea sistemului limfatic:

1. Activitatea fizică

Primul lucru de care are nevoie un sistem limfatic sănătos este activitatea fizică. Începeți cu exerciții mai ușoare și încercați să le creșteți nivelul de intensitate în fiecare zi. Săritul pe o trambulină mică este unul dintre cele mai bune exerciții pentru sistemul limfatic.

2. Tratamente alternative

O metodă simplă de detoxifiere a sistemului limfatic este realizarea unui masaj de drenaj limfatic, care poate elimina excesul de lichid, grăsime și toxine din celule. Un alt tratament care va ajuta la stimularea fluxului limfatic și la eliminarea toxinelor din organism este acupunctura.

3. Duș cald, în alternanţă cu duşul rece

Vasele de sânge se dilată când facem baie în apă fierbinte, în timp ce apa rece contribuie la contracția acestora. Toxinele care au stagnat în organism pentru o perioadă mai lungă de timp vor fi expulzate mai ușor datorită dușurilor alternative. Atenţie! Femeile însărcinate și persoanele cu boli cardiovasculare nu ar trebui să efectueze acest tip de terapie.

4. Periajul pielii uscate

Luați o perie din material natural și folosiți-o pe pielea uscată cu mișcări circulare în direcția inimii timp de 10 minute. Apoi faceţi un duș. Pentru rezultate mai eficiente, combinați periajul uscat cu un duș cald și rece.

5. Hidratare corespunzătoare

Asigurați-vă că va hidrataţi corect şi consumați mai multe pahare de apă cu lămâie pe zi.

6. Evitaţi să purtaţi îmbrăcăminte strâmtă

Purtarea hainelor strâmte poate dăuna circulației corecte în sistemul limfatic, deoarece acestea provoacă blocarea limfei, ceea ce duce la acumularea de toxine.

7. Respirați adânc

Există de 3 ori mai mult lichid limfatic în corpul nostru decât sânge și niciun organ care să-l pompeze. De aceea, respirația profundă va ajuta sistemul limfatic să scape rapid de toxine.

8. Consumaţi alimente care stimulează circulaţia limfatică

Puteți stimula sănătatea limfei prin consumul de alimente bogate în nutrienți, precum:

– fructe cu conținut scăzut de zahăr

– seminţe de in

– legume cu frunze verzi

– avocado

– semințe chia

– migdale

– usturoi

– merișor

– nuci

9. Evitaţi alimentele care blochează sistemul limfatic

– îndulcitori artificiali

– produse lactate procesate

– produse din carne procesată

– produse din soia

– zahăr și produse bogate în zahăr

– sare de masă

10. Beţi ceaiuri din plante care stimulează fluxul limfatic

Acestea includ astragalus, pătrunjel, echinacea, rozmarin și cimbru.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel