duminică, martie 26, 2023

Cancerul este boala secolului, dar “popularitatea” sa are şi o parte bună, legată de mediatizarea intensă a simptomelor care anunţă teribila afecţiune.

Sunt mai multe semne de care mai ales bărbaţii este bine să ţină cont conform rd.com.

Cancer la sân

Şi bărbaţii se pot îmbolnăvi de cancer la sân, deşi cazurile sunt rare. Orice modificare în zona pieptului trebuie reclamată la medic

Te-ar mai interesa: Theo Rose: Copilul meu…Nu știu ce a avut. Po...

Migrenele

Migrenele pot constitui şi un simptom al cancerului, mai ales dacă sunt persistente, recurente şi acute.

Modificările testiculelor

Cancerul testicular afectează mai ales bărbaţii cu vârste între 20 şi 39 de ani, astfel că cei care fac partte din această categorie trebuie să se autoexamineze la interval de o lună. Orice modificări privind mărimea testiculelor, prezenţa umflăturilor sau a nodurilor trebuie semnalate medicului.

Ganglionii limfatici

Umflarea ganglionilor limfatici din zona axilelor şi a gâtului necesită un consult. Uneori, nodulii indică o infecţie în organism.

Te-ar mai interesa: Horoscop: Previziunile Cameliei Pătrașcanu. „Avem ...

Febra

Febra nejustificată este un semn timpuriu al cancerului, având în vedere că de cele mai multe ori, tumorile maligne provoacă febră.

Pierderea subită a kilogramelor

Când un bărbat slăbeşte peste 10% din greutatea normală în mai puţin de şase luni fără să urmeze un regim special, este clar că trebuie să viziteze medicul.

Durerile de stomac şi depresia

Când depresia şi durerile de stomac se combină, situaţia devine alarmantă, iar medicul trebui consultat cât mai repede.

Te-ar mai interesa: Accident grav feroviar în România! O locomotivă a ...

Ameţeala şi oboseala

Oboseala şi ameţeala pot apărea în momentele în care cancerul începe deja să se răspândească în celelalte zone ale corpului.

Tusea persistentă

Tusea care depăşeşte trei-patru săptămâni poate semnala bronşita cronică, o boală de reflux gastroesofagian, dar şi cancerul.

Modificările pielii

Modificările aluniţelor necesită câteva investigaţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private