luni, decembrie 5, 2022

Primele simptome ale infecției cu virusul HIV apar la una sau două luni de la momentul infectării. Acestea pot fi febră, dureri de cap, stări continue de oboseală fără un motiv anume, glande limfatice inflamate și iritații la nivelul pielii, dureri în gât, ulcer bucal sau genital, transpirații în timpul nopții și diaree.

1.Febra

In timpul gripei,este normal sa faci brusc febra.Posibil sa ai rosu in gat si asta sa fie cauza febrei.Daca aceasta febra persista mai mult timp,atunci este cazul sa ii faceti o vizita medicului dumneavostra pentru a face imediat unele teste.Trebuie sa stiti ca febra este un simptom major al HIV-ului.

Te-ar mai interesa: Soția lui Cabral, suspectă de CANCER: Nu am mai vo...

2.Oboseala

Trebuie sa stiti ca virusul HIV afecteaza in mod direct rezistenta dumneavoastra. Acest virus reduce nivelul de energie.Prin urmare,daca va simtiti obositi tot timpul trebuie sa vizitati imediat medicul dumneavoastra.

3.Dureri musculare

In cazul in care picioarele,spatele si articulatiile va dor mai mult ca de obicei atunci cand faceti sarcinile de rutina,atunci este timpul sa vizitati medicul.

4.Dureri de cap si dureri de gat

Daca aveti acest virus, automat imunitatea va fi slabita si in acest fel infectiile vor ataca mult mai usor. Acesta este motivul pentru care simtiti adesea o iritatie in gat si o puternica durere de cap pe parcursul a mai multor zile si chiar nopti.

Te-ar mai interesa: Echinaceea, cel mai puternic antibiotic. Cum se co...

5.Eruptii ale pielii

Pielea ta dezvalui starea ta generala de sanatate. La aceasta afectiune trebuie sa stiti ca virusul HIV apare pe piele sub forma de eruptii cutanate pruriginoase.

6.Pierderea nejustificata in greutate

Daca va pierdeti brusc apetitul si greutatea, atunci este cel mai bun moment sa ii faceti o vizita medicului dumneavoastra.

7.Transpiratie abundenta noaptea

Probleme insomniei se datoreaza faptului ca noaptea nu reusiti sa va gasiti o pozitie confortabila sau aveti dificultati de respiratie, in cazul in care transpirati indiferent de temperatura, atunci trebuie sa vizitati medicul.

Te-ar mai interesa: Sfântul Nicolae 2022. Ce nu ai voie să faci pe 6 D...

8.Tuse uscata
Trebuie sa stiti ca formarea de tuse uscata lipicioasa, care ramane in gat, este unul dintre simptomele majore ale HIV-ului.
9.Unghii casante
Trebuie sa stiti ca modificare de culoare a unghiei poate indica faptul ca aveti HIV. Daca aveti HIV, unghiile vor deveni galbene.
10.Dificultate de concentrare si focalizare
Dupa cum probabil stiti deja, un corp nesanatos duce la un o minte nesanatoasa. Prin urmare, daca va simtiti nelinistiti tot timpul si nu reusiti sa va focalizati pe munca ce o aveti de facut, atunci asigurati-va ca medicul dumneavostra stie aceste lucruri.
În cazul în care crezi că ai fi putut fi expusă virusului HIV (sex neprotejat, ai fost înțepată cu un ac nesteril, ai fost expusă la sânge posibil infectat etc.) ar trebui să mergi la medic ca să te poți programa la o testare de HIV.

Te-ar mai interesa: Cancerul de limbă: tot ce trebuie să știi despre a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private