sâmbătă, august 8, 2020

Vrei să slăbeşti câteva kilograme sau doar să-ţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă? Primul lucru pe care trebuie să-l faci nu este să schimbi ceea ce mănânci ci modalitatea în care o faci.
Madeleine Shaw, nutriţionist şi autor de cărţi de reţete, a dezvăluit pentru Daily Mail, câteva dintre cele mai eficiente obiceiuri alimentare pe care le poate adopta oricine, pentru un stil de viaţă sănătos.
1. Bea suc de lămâie. Un pahar cu apă de dimineaţă, în care puteţi stoarce o felie de lămâie, este perfect pentru a vă accelera metabolismul şi pentru a-l ajuta să elimine din toxine.
2. Adaugă proteine.  Unul dintre cele mai importante secrete pentru un stil de viaţă sănătos este de a  adaugă fiecărei mese proteine. Fie că ne referim la ouă sau seminţe de dovleac, alimentele bogate în proteine ajută la menţinerea masei musculare şi reprezintă o sursă de energie.
3. Oţetul trebuie să devină prietenul tău. „Oţetul de mere este unul dintre ingredientele pe care eu personal îl folosesc foarte des”, declară Madeleine Shaw, expert nutriţionist. Pe lângă faptul că este benefic pentru metabolismul tău, ajută la absorţia eficientă a nutrienţilor.

Citește și:

4. Chiar ai nevoie de porţia asta?   Întrebarea esenţială este: am nevoie să mănânc sau doar îmi doresc s-o fac? Dacă te poţi antrena încât să schimbi dorinţa cu nevoia, atunci vei avea mai mult control asupra obieceiurilor tale alimentare şi-ţi va fi mai uşor să refuzi ceva.
5. Mănânca încet. În saliva noastră există enzima Amalyse, care este vitală pentru a digera mâncarea. Aşadar, cu cât mănânci mai repede, cu atât saliva ta va avea mai puţin timp pentru a-ţi ajuta metabolismul să ardă grăsimi.
6. Visează-te aşa cum îţi doreşti să arăţi. Poate părea de necrezut, însă dacă îţi petreci două minute în fiecare zi, vizualizându-te aşa cum ţi-ai dorit să arăţi este mult mai probabil să ajungi la greutatea ideală pentru tine.
7. Mănâncă la timp. Mănâncă la timp şi nu aştepta să fii înfometat. Încearcă să mănânci porţii mici la fiecare trei ore, în felul acesta nu vei ajunge să te înfometezi şi să rişti să mănânci prea mult în momentul în care te aşezi la masă.

Citește și:

8. Mănâncă ouă. Mănâncă un ou în fiecare dimineaţă. Cercetările au arătat că ouălele conţin leucină, un aminoacid care ajută în procesul pierderii în greutate şi reprezintă o sursă bună de proteine, ceea ce te va face să te simţi mai sătul pe parcursul zilei. 9. Mestecă bine mâncarea. Elouise Bauskis, nutriţionist la centrul Nutricentre ne sfătuieşte să mestecăm de 30 de ori fiecare înghiţitură. Elouise declară că digestia începe în momentul în care începem să mestecăm ceva, aşadar, cu cât mestecăm mai mult mâncarea, cu atât vom digera mai uşor alimentele.
10. Nu mânca pe fugă! Christianne Wolf, autoare a cărţii „The Body Rescue Plan”, declară că nu ar trebui să mâncăm niciodată în timp ce ne uităm la televizor sau suntem în faţa pc-ului. Dacă atenţia noastră va fi îndreptată către altceva nu vom fi atenţi la cantitatea de mâncare pe care o consumăm, astfel că este posibil să mâncăm mai mult decât avem nevoie.

Citește și:

Toni MAckenzie, de profesie psiholog, ne sfătuieşte să ne aranjăm alimentele în farfurie încât să arate apetisant, să alegem alimente colorate şi să păstrăm porţiile mici. De asemenea, este important să ne cunoaştem corpul şi să fim atenţi la ceea ce ne transmite el. Dacă vom mânca încet, vom avea timp să realizăm când ne-a trecut senzaţia de foame şi când suntem aproape de ne simţi sătui.

Parteneri