Sari la conținut

”112 Socola!” Despre urgențele psihiatrice la Simpozionul Național de Psihiatrie cu participare Internațională

În perioada 5-7 octombrie 2017, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași organizează, împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Simpozionul Național de Psihiatrie cu participare Internațională „112 Socola!” Psyche înseamnă viață, un eveniment științific de referință în cadrul Zilelor Institutului de Psihiatrie „Socola”.
După 112 ani de activitate neîntreruptă, rezistând tuturor regimurilor și reformelor, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași continuă tradiția și marchează momentul său aniversar anual.
În 2017, manifestările prilejuite de Zilele Institutului de Psihiatrie „Socola” vor avea două componente: Simpozionul Național de Psihiatrie cu participare Internațională „112 Socola!” Psyche înseamnă viață și workshop-ul „Colaborarea structurii de management al calității cu celelalte structuri ale spitalului românesc”. La rândul său, Simpozionul „112 Socola!” va avea trei secțiuni: una dedicată specialiștilor în psihiatrie, o alta dedicată psihologilor și o a treia secțiune dedicată cadrelor medii din domeniul psihiatriei.
„Zilele Institutului de Psihiatrie reprezintă o manifestare de tradiție, care se desfășoară în fiecare toamnă și în cadrul căreia vor avea loc manifestări științifice, dezbateri, prezentări ale unor lucrări de specialitate și sesiuni de comunicări la care vor participa specialiști din toată țara, precum și din străinătate. De asemenea, vom organiza și un workshop despre colaborarea structurii de management al calității cu celelalte structuri ale spitalului românesc”, a declarat Dr. Ovidiu Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.
Care sunt urgențele psihiatrice? Ce amploare pot lua? Care sunt riscurile comportamentale? Cum procedăm? La aceste întrebări, precum și la multe altele, la fel de importante, vor răspunde, în perioada 5-7 octombrie, participanții la Simpozionul „112 Socola!”
„Tema propusă, cea a urgențelor în psihiatrie, se reliefează ca o necesitate în practica actuală interdisciplinară. Actualizarea cunoștințelor de patologie și terapeutică psihiatrică, alături de coordonatele și rigorile impuse de etică și drepturile omului, se vor regăsi, de asemenea, printre subiectele propuse pentru dezbatere”, a declarat Prof.univ.dr. Roxana Chiriță, organizator al simpozionului și director medical al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.
Lucrările simpozionului se vor desfășura la Hampton by Hilton (fostul Hotel Europa) din Iași, str. Anastasie Panu, nr. 26.
Organizatorii simpozionului sunt: Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași și Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, în parteneriat cu Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Colegiul Medicilor Iași, Academia de Științe Medicale – Filiala Iași, Fundația DESTIGMA.
Membrii Comitetului Științific sunt: Președinți – Roxana Chiriță, Ovidiu Gabriel Oprișanu, Tudor Ciuhodaru; Vicepreședinți – Vasile Chiriță, Cătălina Tudose, Cristinel Ștefănescu; Președinți de Onoare – Constantin Bălăceanu Stolnici, Mircea Dehelean, Mircea Lăzărescu, Alexandru Nacu (Republica Moldova), Mircea Revenco (Republica Moldova), Carol Fridmann, Tudor Udriștoiu, Virgil Enatescu.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel