joi, mai 26, 2022

Autoritățile au anunțat că au fost achiziționate 12 ambulanțe SMURD pentru transportul nou-născuţilor în stare critică intră în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

12 ambulanţe SMURD pentru transportul nou-născuţilor în stare critică. Raed Arafat: Există un incubator

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat marţi că au fost achiziţionate 12 ambulanţe de transport neonatal, care vor înlocui autospecialele care erau folosite până acum cu o vechime de 13 ani.

Te-ar mai interesa: Fructul ieftin care ne crește speranța de viață. C...

Autospecialele vor înlocui ambulanțele vechi, dar vor fi create și noi echipaje în Brașov, Prahova și Sibiu. Medici care vor lucra pe acestea vor face cursuri specifice de pregătire pentru transportul neonatal, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Arafat: Există un incubator specific transportului copiilor aflați în stare critică

„În spatele mașinii există un incubator specific transportului copiilor aflați în stare critică, iar mașina are un șasiu mai lung, pentru că în față are o masă și un dispozitiv de resuscitare și de lucru pe copil.

În cazul în care pe drumul de transport, care de regulă e unul lung, mașinile astea lucrează regional, merg între județe, dacă se întâmplă acest caz, să necesite îngirjiri pe drum, mașina se oprește și copilul este pus pe masa de lucru și se lucrează în condiții optime înainte să fie repus în incubator”, a declarat Raed Arafat, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Cum poți scăpa de alergii pentru totdeauna? Trebui...

Amintim că anul trecut au fost peste 1.700 de misiuni de transport al unor nou-născuți aflați în stare critică, iar de la începutul anului până acum au fost deja aproape 600, a mai spus Raed Arafat.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, spune că achiziţia acestor autospeciale a fost realizată cu fonduri europene. Valoarea investiţiei depășește două milioane de lei.

12 autospeciale complet echipate

„Vorbim despre 12 autospeciale pentru transport nou-născuţi în condiţii de terapie intensivă, complet echipate, care vor înlocui cele nouă ambulanţe de tip neonatologie existente care au vechime de peste 13 ani.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

Acest proiect este dedicat îmbunătăţirii capacităţii de intervenţie la urgenţe medicale, este finanţate din două instrumente europene Programul Operaţional Regional, respectiv Programul Operaţional Infrastructura Mare, valoarea acestui proiect depăşind două milioane de lei.

Cele 12 ambulanţe de transport nou născuţi în stare critică care vor fi distribuite la nivel regional şi care intră în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă reprezintă un proiect pentru viaţă”, a transmis Lucian Bode.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private