duminică, ianuarie 29, 2023

12 leacuri din farmacia bunicii pentru durerile de dinți.

Durerea de dinți nu ține seamă de programări la dentist sau timp potrivit. Cei care au experimentat vreodată un asemenea tip de durere nu o vor uita niciodată. Tocmai de aceea, dacă nu puteți apela imediat la un doctor stomatolog sau nu aveți la îndemână medicamente, puteți apela la leacurile „băbești”.

Există o serie de remedii naturale împotriva durerilor de dinți, dar aceste leacuri „băbești” nu rezolvă problema. În cele mai multe cazuri, doar un dentist  poate vindeca sursa problemei dentare.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Lămâia

O importantă sursă de vitamina C, lămâia este, în același timp, și un bun remediu pentru durerea de dinți. Spălați-vă gura cu sucul unei lămâi dimineaţa, imediat cum v-ați trezit. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi veți avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.

Apa cu sare

Când nu aveți nimic la îndemână contra durerii, sarea vă poate salva. Amestecaţi o lingură plină cu vârf, de sare, într-un pahar mic, cu apă caldă. Clătiţi gura cu acest amestec, atât timp cât puteţi, apoi scuipaţi. Repetați de câte ori este necesar.

Rădăcina de ghimbir

Luaţi o bucată proaspătă de ghimbir şi mestecaţi-o puţin. Rădăcina de ghimbir are un efect vindecător și în cazul stărilor de vomă sau de greață.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: Efectele miraculoase asupra org...

12 leacuri din farmacia bunicii pentru durerile de dinți

Frunzele de mentă

Dacă nu vă deranjează aroma puternică, mestecaţi frunze proaspete de mentă. De asemenea, puteţi utiliza şi frunze uscate.

Alcoolul

Tot ce aveți de făcut când vă lovește o durere de dinți, este să vă clătiţi gura cu puţin whisky, coniac, vodcă sau țuică. Este de ajutor și clătirea gurii cu o apă de gură puternică, care conţine alcool.

Oţetul de mere

Puteți să înmuiaţi un tampon de vată în oţet de mere sau în oțetul de uz casnic şi să-l aplicaţi în locul dureros.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Bicarbonatul de sodiu

Puteți să aplicați o bucată de pansament, umezit cu puţină apă și îmbibat în bicarbonat pe zona dintelui dureros. Puteţi face, de asemenea, o apă de gură, prin amestecarea unei lingure cu vârf de bicarbonat de sodiu, într-un pahar mic cu apă călduţă. Lăsaţi să se dizolve, apoi clătiţi gura, de câte ori este nevoie.

12 leacuri din farmacia bunicii pentru durerile de dinți

Usturoiul

Țineți un căţel de usturoi în partea interioară a obrazului, cât timp puteți. De asemenea, curățați un cățel de usturoi și presați-l pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural și eficace care acționează imediat. Dacă vă obişnuiți să măncați usturoi proaspăt, crud, în fiecare dimineaţă, dinţii se vor întări şi nu vor mai fi atât de sensibili la vreme rece sau la mâncărurile dulci.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

Uleiul de cuişoare

Uleiul de cuișoare este unul dintre cele mai cunoscute tratamente pentru durerile de dinţi. Înmuiați un tampon de vată în ulei de cuişoare şi presați-l pe zona dureroasă. De asemenea, durerea de dinţi se ameliorează dacă se mestecă două, trei cuişoare.

Comprese cu gheață

Trebuie să știți că gheața nu are un efect de lungă durată, dar pe moment e foarte utilă. Când simțiți durere, luați o pungă cu gheață sau puneți câteva cuburi într-un prosop curat și ține-l în zona cu pricina.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

Uleiul din Arborele de Ceai

Puteţi îmbiba o bucată de pansament în ulei şi apoi. Aplicați-l apoi pe locul dureros sau adăugaţi câteva picături de ulei într-un pahar mic cu apă călduţă şi clătiţi gura.

Uleiul de oregano

Se amestecă câteva picături din acest ulei cu puţin ulei de măsline sau apă călduță. Pune apoi o bucată de vată îmbibată în acest amestec pe locul respectiv.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private