Sari la conținut

15 remedii naturale pentru constipație. 20 % din populație suferă de constipație cronică.

constipatia la adulti
sursa foto arhiva doctorul zilei
Atenție la aceste obiceiuri dăunătoare care pot provoca constipație

Potrivit Institutului Național de Sănătate, 20 la sută din populație suferă de constipație cronică. Constipația este definită ca având mai puțin de trei mișcări intestinale pe săptămână. Simptomele constipației includ scaun tare sau nodul, senzația de a nu reuși să vă goliți intestinele, senzația de blocare în intestine, încordarea excesivă în timpul unei mișcări intestinale sau nevoia de ajutor pentru a vă goli complet rectul.

Din fericire, există mai multe protocoale pentru a preveni constipația și pentru a vă oferi o ameliorare naturală a constipației. Explorați aici 15 remedii naturale pentru constipație.

Remedii naturale pentru constipație

Constipația este cauzată de alimentele pe care le consumați, de alegerile dvs. de stil de viață, de afecțiunile medicale și de medicamente. A ști ce îți cauzează constipația și a face schimbări sănătoase te pot ajuta să eviți constipația în mod natural. Iată care sunt remediile naturale pentru constipație pentru a găsi alinare.

Masaj abdominal

Masarea abdomenului vă poate ajuta la ameliorarea constipației. Întinde-te pe spate și masează în sensul acelor de ceasornic timp de aproximativ 10 până la 15 minute. Repetați de două ori pe zi sau până când obțineți o ușurare. Puteți ajuta la îmbunătățirea eficienței masajului, bea o ceașcă fierbinte de cafea sau ceai înainte de masajul abdominal.

Suc de Aloe Vera

Sucul de aloe vera poate ajuta la calmarea tractului digestiv și la ameliorarea constipației. Bea o porție de suc de aloe vera de două ori pe zi pentru a te ajuta să mergi la baie.

Evitați produsele lactate

Știați că intoleranța la lactoză poate provoca constipație? Când mănânci produse lactate, acestea pot încetini motilitatea intestinală și pot duce la constipație. Lactoza este o proteină găsită în laptele de vacă, care poate provoca o multitudine de simptome, inclusiv disconfort abdominal, balonare, constipație și exces de gaze.

Creșteți consumul de fibre

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil ați auzit că este important să vă creșteți aportul de fibre; cu toate acestea, acesta poate să nu fie cel mai bun lucru dacă suferiți de constipație.

Excesul de fibre poate ajuta la creșterea frecvenței vizitelor la baie, dar este posibil să nu ușureze alte simptome de constipație, cum ar fi balonarea, gazele și consistența scaunului. Acest lucru se datorează faptului că diferitele tipuri de fibre oferă beneficii diferite.

Principalele două tipuri de fibre sunt fibrele insolubile și fibrele solubile. Fibrele insolubile înmulțesc scaunele și le ajută să călătorească mai repede prin sistemul digestiv. În schimb, fibrele solubile absorb apa și înmoaie consistența scaunului pentru o consistență îmbunătățită.

Schimbați-vă obiceiurile în baie

Folosirea unui scaun de toaletă vă ajută să vă repoziționați corpul în cel mai natural mod pentru a ajuta la defecare. Un scaun de toaletă este conceput pentru a vă ridica genunchii deasupra șoldurilor pentru a vă ajuta să vă relaxați mușchii digestivi, astfel încât să puteți ieși cu scaunul mai ușor. Dacă nu aveți un scaun de toaletă, vă puteți așeza picioarele pe un scaun mic pentru a vă ajuta să ridicați genunchii.

Consumul de cafea

Cafeaua, în special cafeaua cu cofeină, poate ajuta la ameliorarea constipației în mod natural. Cafeaua stimulează mușchii sistemului digestiv. Cafeaua conține, de asemenea, fibre solubile care pot ajuta la îmbunătățirea bacteriilor intestinale ale sistemului digestiv.

În plus, căldura cafelei ajută la calmarea sistemului digestiv și la înmuierea scaunului pentru o trecere mai ușoară. Cu toate acestea, trebuie avut grijă să nu exagerați cu consumul de cofeină.

Urmați o dietă cu FODMAP scăzut

O dietă cu conținut scăzut de FODMAP este o dietă de eliminare folosită pentru a trata sindromul colonului iritabil și poate ajuta la ameliorarea constipației cronice.

FODMAP sunt tipuri de carbohidrați și zaharuri care pot duce la probleme digestive. O dietă FODMAP vă oferă indicații cu privire la alimentele de evitat în caz de constipație.

Suplimente de glucomannan

Glucomannanul este un tip de fibre din planta konjac care ajută la îmbunătățirea mișcărilor intestinale. Acționează ca un prebiotic și hrănește bacteriile sănătoase din tractul gastro-intestinal. Majoritatea oamenilor care folosesc suplimente de glucomanan constată că constipația lor este atenuată în mod natural. Se recomandă să vă consultați cu medicul dumneavoastră de medicină funcțională înainte de a lua orice suplimente.

Creșteți activitatea fizică

Un stil de viață sedentar a fost asociat cu un risc crescut de constipație. Activitatea fizică zilnică, cum ar fi mersul rapid, înotul sau ciclismul, îmbunătățesc motilitatea intestinală. Deși exercițiul zilnic nu poate crește frecvența mișcărilor intestinale, s-a demonstrat că ameliorează simptomele constipației și îmbunătățește calitatea generală a vieții unei persoane.

Sursa: arhiva Doctorul Zilei

Citrat de magneziu

Citratul de magneziu este adesea folosit ca un supliment eficient pentru prevenirea constipației. Acest mineral acționează ca un laxativ osmotic. Laxativele osmotice acționează prin atragerea apei în scaun pentru defecțiuni mai moi, mai ușor de eliminat și frecvente.

Menține o hidratare adecvată

Deshidratarea poate duce la constipație. Vrei să rămâi hidratat bea multă apă și mâncă alimente bogate în apă.

Dacă ești deja constipat, consumă niște apă cu bule. Studiile au arătat că consumul de apă cu bule ameliorează rapid constipația. Evitați să beți băuturi carbogazoase îndulcite, deoarece acest lucru vă poate agrava de fapt constipația.

Prebiotice

Dacă sunteți în căutarea unor alimente pentru a evita constipația, nu căutați mai departe decât prebioticele. Prebioticele cresc frecventa intestinului si ajuta la inmuierea naturala a scaunului.

Unele dintre cele mai bune alimente prebiotice includ banane, năut, cicoare, usturoi, praz, ceapă și anghinare.

Probioticele

Probioticele sunt bacterii vii care ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale și a imunității. Aceste bacterii sunt folosite pentru a descompune alimentele, reduce inflamația și ameliorează în mod natural constipația cronică.

Pe lângă administrarea unui supliment probiotic, consumați alimente fermentate precum kimchi, iaurt și varză murată pentru a crește numărul de bacterii sănătoase din tractul gastro-intestinal.

Prune uscate

Prunele sunt laxative naturale care ajută la ameliorarea delicată a constipației. Prunele conțin atât fibre, cât și sorbitol, un laxativ natural. Pentru cele mai bune rezultate, încercați să savurați aproximativ șapte prune uscate de câteva ori pe zi pentru a vă ajuta să vă ameliorați constipația cronică.

Ia Senna

Senna este un laxativ din plante care este sigur și eficient. Senna conține glicozide, un tip de compus vegetal care stimulează nervii din sistemul digestiv și accelerează mișcările intestinale. Senna trebuie folosit doar cu moderație. Dacă simptomele nu dispar în câteva zile, adresați-vă medicului dumneavoastră.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel