Sari la conținut

16 iunie. Pildă de miloștenie: Acela ce dă săracului chiar în Mâinile lui Hristos pun

Biblie
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Pilda miloșteniei

Din cuprinsul articolului

16 iunie. Predicile pentru milostenie sunt mesajele religioase care încurajează oamenii să fie generoși, să împartă cu cei săraci și nevoiași din comunitatea lor și să ofere ajutor celor care au nevoie de sprijin. Aceste predicile subliniază importanța ajutorării celor care sunt în dificultate și subliniază virtuțile milosteniei și compasiunii. De asemenea, ele încurajează credincioșii să se implice activ în oprirea sărăciei și suferă.

Predică despre milostenie: Într-o zi, un om bogat și puternic a trecut pe lângă un bătrân sărac care stătea pe marginea drumului, cerând mila de la trecători. Omul bogat s-a oprit în dreptul batranului și i-a dat o moneda de aur. Săracul la privit cu lacrimi în ochi.

Când i sa cerut explicația gestului sau, omul bogat a răspuns simplu: „Am avut o zi grea și am nevoie de puțina pace interioară. Ce ți-am dat ție, poate fi nimic pentru mine.

Bătranul a primit cu bucurie darul și a promis sa se roage pentru bunastarea omului bogat. Acest gest de miloștenie a adus bucurie și lumină în inima celor doi oameni.

text biblie
sursa foto: Imagine creată cu AI

 

„Binecuvântat eşti, ava Agaton de Domnul în cer şi pe pământ”. Şi, ridicând ochii săi, pe nimeni n-a mai văzut. Că a fost îngerul Domnului, care a venit să-l ispitească”.

Pildă de miloștenie

„A intrat odată ava Agaton în cetate să-şi vândă puținele lui vase şi a găsit un lepros lepădat în cale.

I-a zis lui leprosul: „Unde te duci?”. I-a răspuns ava Agaton: „În cetate, să vând nişte vase”.

Zis-a lui leprosul: „Te rog să mă iei şi pe mine acolo”. Şi, luându-l pe spatele său, l-a dus în cetate. I-a zis lui acesta: „Unde vei vinde vasele tale, acolo să mă pui”. Şi a făcut bătrânul aşa. Şi după ce vindea un vas, zicea leprosul: „Cu cât l-ai vândut?”.

Şi îi răspundea: „Cu atât”. Şi-i zicea iarăşi: „Cumpără-mi o plăcintă”. Şi-i cumpăra. Şi iar vindea alt vas. Şi-i zicea leprosul iarăşi: „Dar acesta cu cât?”. Şi răspunse bătrânul: „Cu atât”.

Şi-i zicea: „Cumpără-mi cutare lucru”. Şi-i cumpăra. Deci, după ce a vândut toate vasele şi vroia să plece, i-a zis din nou: „Te rog din nou să mă duci unde m-ai găsit”. Şi, luându-l pe spatele lui, l-a dus la locul lui.

Şi i-a zis: „Binecuvântat eşti, ava Agaton de Domnul în cer şi pe pământ”. Şi, ridicând ochii săi, pe nimeni n-a mai văzut. Că a fost îngerul Domnului, care a venit să-l ispitească, potrivit doxologia.ro.

Calendar 16 iunie

Stă împotriva ta cineva necinstit, te jignește, îți zice lucruri de care nu ai cunoștință? Tu pune gurii tale pază! Tu pune gurii tale pază!

(Fericitul Augustin, Predici despre milostenie, nevoință și frică de Dumnezeu, traducere din limba latină, cuvânt introductiv și note de Anca Meiroșu, Editura Doxologia, Iași, 2023, p. 27)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel