miercuri, septembrie 28, 2022

17 iulie 2021. Prăznuirea Sfintei Marina. Rugăciune către apărătoarea de duhuri rele.

În fiecare an, pe 17 iulie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Mare Muceniţă Marina. Sfanta Marina a primit moarte muceniceasca în timpul persecuțiilor inițiate de împaratul Diocletian.

Cine a fost Sfânta Mare Muceniță Marina

Sfânta Marina se tragea din Antiohia Pisidiei, fiind singura fiica a preotului pagan Edisie. La scurt timp dupa moartea mamei sale, Marina este incredintata unei femei de tatal sau. De la o varsta frageda, avand doar 12 ani, Marina invata credinta cea dreapta si iubirea pentru Dumnezeu de la crestinii din oras.

Te-ar mai interesa: Cu acest medicament ieftin vindecaţi garantat infe...

Inima sa se umplu cu dragoste pentru Mantuitor, fapt care o determina sa ia hotararea de a ramane fecioara pentru restul vietii si de a-si inchina toata viata Domnului nostru Iisus Hristos, dorind a muri ca mucenita a sa, prin primirea botezului sangelui. Astfel Marina isi petrecu timpul in rugaciune pana cand implini varsta de cincisprezece ani, cand este parata dregatorului cetatii.

Acesta o aresta insa cand vazu cat este de frumoasa o ceru de sotie. Iar pentru refuzul sau Marina este supusa la foarte multe chinuri. Insa datorita credintei sale de neclintit trupul sau ramane nevatamat prin harul lui Dumnezeu. Sfanta ceru lui Hristos sa primeasca coroana muceniciei, la fel cum au primit toti mucenicii din acea perioada. Atunci dregatorul porunci garzilor sa ii taie capul sfintei.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Astfel Sfanta Mare Mucenita Marina primi cununa muceniciei in acele vremuri tulburi ale persecutiilor crestine initiate de imparatul Diocletian. Este invocata in rugaciunile Bisericii ca izbavitoare de duhuri rele si tamaduitoare de boli sufletesti si trupesti.

Rugăciune către Sfânta Marina, apărătoarea de duhuri rele

„Mieluseaua Ta, Iisuse, Marina, striga cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc si pe Tine cautandu-Te ma chinuiesc si impreuna ma rastignesc si impreuna ma ingrop cu Botezul Tau; si patimesc pentru Tine, ca sa imparațesc intru Tine; si mor pentru tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara de prihana, primeste-ma pe mine ceea ce cu dragoste ma jertfesc tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.”

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

Icoane Sfintei Mare Mucenițe Marina, cu un fragment din moaștele sale, se găsește la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din București.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private