sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Includerea fructelor în alimentația zilnică este una dintre principalele recomandări ale specialiștilor, deoarece sunt sănătoase și oferă o serie de nutrienți organismului.

În plus, o dietă bogată în fructe și legume poate reduce riscul de a dezvolta unele tipuri de cancer și alte boli cronice, precizează Centers for Disease Control and Prevention of the United States (CDC).

Cu toate acestea, mulți sunt de părere că atunci când o persoană suferă de diabet nu poate consuma multe dintre aceste alimente, deoarece își măresc nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru este strâns legat de modul în care se consumă, de cantitatea și de momentul în care se mănâncă.

Te-ar mai interesa: Un apropiat al Prințului Philip șochează: Regina E...

Deși fructele au o cantitate mare de zahăr, atunci când sunt proaspete nu conțin zaharuri libere, cele care pot afecta nivelul glicemiei unei persoane.

În mod similar, fructele au și o cantitate mare de fibre, ceea ce încetinește absorbția zahărului în fluxul sanguin, informează Medical News Today.

„Mai multe studii au arătat că consumul de fructe întregi poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta diabet. Prin urmare, o persoană ar trebui să caute să elimine alți carbohidrați din dieta sa și să lase fructele ca parte a rutinei alimentare normale”, spune sursa menționată mai sus.

Te-ar mai interesa: OMS trage semnalul de alarmă: Amenințare globală i...

Conform Tua Sáude, fructele recomandate în diabet sunt cele care pot fi consumate cu coajă, precum mandarinele, merele, perele, kiwi-urile și portocalele, deoarece furnizează o cantitate bună de fibre dietei. Acest nutrient reduce viteza cu care organismul absoarbe zahărul din fructe în intestin, ajutând la menținerea echilibrului nivelului de glucoză din sânge.

Acele fructe bogate în carbohidrați, precum cele deshidratate, în sirop sau sucuri naturale, furnizează mult zahăr și puține fibre, afectând direct nivelul de glucoză.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 26 noiembrie: Luna traversează zodia Capr...


Fructe pentru diabetici

La rândul său, Societatea de Diabet din Statele Unite (ADA) recomandă ca următoarele fructe să fie incluse în dieta unui diabetic.

  • mere
  • piersici
  • avocado
  • Banane
  • Mure.
  • afine
  • pepene
  • Cireșe
  • Grapefruits
  • Kiwi
  • Mango.
  • Portocale
  • Papaya
  • pere
  • Ananas
  • prune.
  • Căpșune
  • Mandarine.

Care este cel mai bun moment pentru a le mânca?

Una dintre recomandări este ca, dacă o persoană suferă de diabet, să consume fructele împreună cu alte alimente, în timpul sau după micul dejun, prânz sau cină, deoarece macronutrienții mesei, precum grăsimile și proteinele, ajută la reducerea vitezei cu care zahărul din fructe este absorbit în sânge, spune Tua Saúde.

Te-ar mai interesa: Medic: Viața trăită în presiune nu e plus ci minus...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private