marți, august 9, 2022

18 iulie, Sfântul Emilian de la Durostor, octrotitorul celor nedreptățiți. Rugăciune pentru curaj și voință.

Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor este cunoscut drept ocrotitorul celor nedreptățiți și este prăznuit de creștinii ortodocși pe 18 iulie, în fiecare an. Puterea acestuia este atât de mare, încât rugăciunea adresată lui face mari minuni dacă este rostită în această zi.

Te-ar mai interesa: Artrita reumatoidă: Încercați aceste remedii atunc...

Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum; Sfântul Cuvios Pamvo

Sfântul Emilian de la Durostor, octrotitorul celor nedreptățiți

În perioada anilor 361-363, Sfântul Emilian de la Durostorum a fost soldat în armata romană, în perioada în care domnea împăratul Flaviu Claudiu Iulian.

În anul 313, împăratul Constantin cel Mare a oferit crezare creștinismului din perioada Imperiului Roman. După mai bine de jumătate de veac, împăratul Iulian Apostatul a reînviat păgânismul.

În acea perioadă, Cpitolin care era vicarul Traciei a venit la Durostorum, cu dorința de a se convinge că absolut toți locuitorii aduc jertfe idolilor lor.

Emilian de la Durostorum, crezând în Hristos si scârbindu-se de idoli, aflând vreme cu bun prilej, luând un ciocan, a intrat în capistea idolilor si a sfarâmat toti idolii si a risipit jertfele.

Te-ar mai interesa: Atenție la pastele de dinți! Unele conțin compuși ...

Însă fiind supuși alții la chinuri pentru aceasta, el a mers de s-a vădit și a fost bătut cu vine de bou și, fiind băgat într-un cuptor cu foc, și-a dat sufletul la Dumnezeu în anul 363 de la Hristos.

Rugăciune pentru curaj și voință

Prealăudate mucenice al lui Hristos, Sfinte Emilian, care ai sfărâmat altarele idolilor și te-ai adus jertfă bineplăcută lui Dumnezeu, auzi-ne pe noi, cei ce cădem înaintea icoanei tale și cu umilință te rugăm: fii mijlocitor nouă către Stăpânul și Mântuitorul lumii, ca unul care ai dobândit îndrăznire către Dumnezeu.

Te-ar mai interesa: Alertă medicală! Cercetătorii au descoperit un nou...

Cel ce ai risipit idolii templului, alungă idolii necredinței care s-au înălțat în sufletele noastre și, prin rugăciunile tale către Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu, zdrobește păcatul sub picioarele noastre, ca să punem hotar vieții noastre întinate.

Stea luminoasă pe cerul Bisericii, alungă întunericul neîncrederii dintre noi și umple mintea noastră de cunoștința cea adevărată din înțelepciunea cea dată ție. Candela care arzi vesnic de dragostea lui Hristos, aprinde-ne si pe noi cu evlavie si iubire.

Te-ar mai interesa: Demență: semnul din limbă care poate sugera volumu...

Dă-ne răbdarea ta, Sfinte, virtute cu care ai biruit privind la Cel a Cărui suferință a depășit orice suferință și a Cărui slavă strălucitoare a depășit orice slavă. Dă-ne curajul și voința ta; credința și iubirea ta către Dumnezeu.

Învață-ne umilința cu care ai părăsit toate bucuriile și bogățiile pământești, iară pacea cu care ai stat în fața guvernatorului, fă să strălucească și în noi podoaba frumuseții inimii tale curate.

Te-ar mai interesa: Ai dormit dar cu toate astea te simți obosit când ...

Tu, care umpli de lumină pe cei credincioși, pune în noi, cu rugăciunile tale, temelia statorniciei și a sfințeniei, Moștenitorule al nemuririi, roagă-te să fim și noi împreună cu tine moștenitori.

Tu, care te desfătezi cu cetele tuturor sfinților și faci fii ai luminii pe cei ce se roaga ție și te prăznuiesc, roagă-te să ajungem la Soarele dreptății și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care strălucește peste toți cei pecetluiți cu Sângele Său. Căruia I se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, în vecii vecilor. Amin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private