joi, decembrie 1, 2022

Pe 19 octombrie, creștinii ortodocși este cinstită Mutarea moaştelor Sfântului Ioan de la Rila ocrotitorul poporului bulgar. Fiind primul sihastru bulgar, Ioan de la Rila a fost venerat ca sfânt încă de când era în viață. Legendele create în jurul său spun că animalele sălbatice veneau în mod liber la el și păsările i se așezau pe mâinile sale.

DIN MINUNILE SFANTULUI IOAN DE RILA: Cât de repede îndeplinește o rugăciune – PELERIN ORTODOX

Sfântul Ioan de la Rila, ocrotirorul Bulgariei

Sfântul Ioan de Rila (circa 867-946) a întemeiat monahismul bulgar şi, totodată, primul aşezământ monahal din Bulgaria, Mănăstirea Rila, potrivit crestinortodox.ro.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

La sfârşitul Războiului de eliberare, conducerile bisericească şi civilă ale Bulgariei au dăruit Bisericii Ruse mâna dreaptă a Sf. Ioan. Când diavolii îl ispiteau, iar oamenii îl ocărau, Sfântul răbda cu stoicism înnumele dragostei de Hristos. Când preacuviosul Ioan era deja dăruit de Dumnezeu cu marile daruri ale Sfântului Duh, la el au adus odată un bărbat posedat şi l-au rugat să se roage pentru tămăduirea bolnavului.

Preacuviosul a fost de acord, dar cu condiţia ca împreună cu el să se roage şi ceilalţi. Iar atunci când preacuviosul Ioan a ridicat mâinile către Dumnezeu, duhul rău a ieşit din cel posedat.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

În timp, multe femei au dat mărturie că au ajuns să se căsătorească datorită rugăciunilor la racla sfântului. Mai mult, Sfântul a tămăduit oameni fără de speranță, care sufereau de boli cumplite.

Rugăciune către Preacuviosul Ioan de Rila

O, preaminunate si Preacuvioase Ioane, mare facatorule de minuni, primeste aceasta rugaciune a noastra si nu-ti intoarce fata ta de la noi, cei care alergam la a ta mijlocire, asa cum nu ti-ai intors fata de la cei care veneau la tine cu necazurile lor in zilele vietuirii tale pe pamant, caci stim multimea de semne ale milostivirii tale pe care o ai aratat credinciosilor ortodocsi, chiar si dupa a ta adormire!

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Auzi-ne acum si pe noi, cei care suntem cuprinsi de mari necazuri care ne asupresc in zilele acestea pline de incercari, cand diavolul prin cursele sale viclene cauta sa piarda Sfanta Biserica, sa ne lipseasca de mantuirea vesnica si de bunurile vietii vremelnice.

Roaga pe Domnul Iisus Hristos sa ne daruiasca iertare de pacate, insa cu osebire iertare pentru pacatul neascultarii de maica noastra – Biserica! Daruieste-ne zdrobirea inimii, ca sa pasim cu umilinta catre Sfanta Taina a Pocaintei si sa nu ne fie spre osanda impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos, ci spre sanatate si mantuire!

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Izgoneste de la noi duhul urii si ne daruieste duhul dragostei si pacii spre unirea frateasca a tuturor oamenilor. Uneste-ne pe noi toti cu dragostea pentru Hristos si Bniserica Sa Ortodoxa, ca, pazind vointa Sa cea mantuitoare, sa fim fii adevarati ai lui Dumnezeu!

Calauzeste-ne pe noi in toate zilele vietii noastre, ca sa pazim cu harul Sfantului Duh credinta curata si sa savarsim voia Domnului pana la moarte! Iar in clipa mortii vino sa ne infatisezi sufletele inaintea tronului Dumnezeiescului Judecator si sa-I spui: Iata, eu si pruncii pe care mi i-ai incredintat!, ca prin mijlocirea ta sa fim izbaviti de chinurile cele vesnice si sa mostenim fericirea cea negraita a Imparatiei ceresti a lui Hristos, împreună cu tine si cu toti sfintii, in vecii vecilor! Amin!

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private