Sari la conținut

2.000.000 de pensionari primesc 250 de lei pe lângă pensie. Cum se dau banii?

Sursă foto: Playtech

Din cuprinsul articolului

Cine sunt pensionarii care de astăzi vor primi 250 de lei în plus la PENSIE. Cum sunt acordați acești bani? Îți spunem noi, în conformitate cu legea și cu informațiile oficiale de la Ministerul Investițiilor.

Aproximativ 2,7 milioane de români vor încasa câte 250 de lei.

Dintre aceștia, 2.000.000 ar fi pensionari care au un venit mai mic de 2.000 de lei lunar.

Banii se pot cheltui exclusiv pe mâncare, nu și pe alcool sau țigări. Totodată, puteți plăti pentru mese calde.

În această lună, plata va coincide cu virarea pensiilor pe card, ceea ce va fi un plus pentru milioanele de români care își așteaptă banii. Viitoarea sumă va fi încasată abia la sfârșitul verii.

Care sunt cei 2.000.000.000 de pensionari care începând de astăzi vor încasa 250 de lei în plus la PENSIE. Cum se livrează banii?
Românii cu cele mai mici venituri beneficiază de 250 de lei o dată la două luni. În total, se acordă 1.500 de lei pe an.

De precizat că intervalul în care se dau aceste tichete este cuprins între 14 și 29 ale fiecărei luni. Sumele ar fi trebuit să fie plătite pe 15 iunie, însă această lună pică într-o zi de sâmbătă.

Cu acești bani, românii cu venituri reduse își pot procura alimente sau pot achita o masă caldă. De la începutul anului, s-a făcut o analiză a persoanelor care primesc acest ajutor, după cum urmează:

– 614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu;

– 13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere;

– 3.130 familii monoparentale;

– 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune;

– 1.914.246 de pensionari;

528 de persoane fără adăpost, scrie NewsWeek.

ATENȚIE! Nu se vor distribui bani în ordine alfabetică sau în funcție de județ. Există 3 firme care emit carduri de alimente și au un program informatic prin care introduc cardurile. Nu se știe în ce ordine!

Cum pot fi utilizați banii?

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei.

Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel