Sari la conținut

2.000 de hamsteri, sacrificați după apariția unui focar de Covid

hamster
Sursa: Unsplash

În Hong Kong, 2.000 de hamsteri au fost sacrificați după apariția unui focar de COVID. Autoritățile au susținut că este important ca animalele să nu intre în contact cu oamenii și, după ce au depistat 11 hamsteri infectați a început sacrificarea în masă, spre indignarea iubitorilor de animale.

Această acțiune a pornit de la descoperirea unui caz de coronavirus la un angajat al unui magazin de animale de companie. În urma verificărilor, specialiștii au găsit 11 hamsteri infectați, notează Reuters.

2.000 de hamsteri, sacrificați după depistarea unui focar de COVID

În consecință, Hong Kong-ul a luat decizia ca 2.000 de hamsteri să fie sacrificați „uman”, în ciuda indignării iubitorilor de animale.

Societatea locală pentru prevenirea cruzimii față de animale, care administrează clinici veterinare, le-a spus autorităților că este necesar să se mai gândească și, poate, să găsească o altă strategie.

„SPCA este șocată și îngrijorată de recentul anunț al guvernului privind exterminarea a peste 2.000 de animale mici, care nu a luat în considerare bunăstarea animalelor și legătura dintre om și animal”, a declarat aceasta.

Secretarul de stat pentru sănătate, Sophia Chan, a declarat într-o conferință de presă că autoritățile au acționat din prudență, chiar dacă nu există dovezi că animalele domestice pot transmite virusul mai departe, către oameni.

„Proprietarii de animale de companie ar trebui să mențină o bună practică de igienă, inclusiv să se spele pe mâini după ce ating animalele, după ce le manipulează mâncarea sau alte obiecte și să evite sărutul și apropierea față de animale”, a declarat, de asemenea, directorul Departamentului pentru Agricultură, Pescuit și Conservare, Leung Siu-fai Leung, reporterilor.

Hong Kong a testat, de asemenea, iepuri și chinchile, dar cazurile de coronavirus au fost depistate numai la hamsteri, care erau importați din Olanda.

În întreaga lume, au au fost raportate cazuri de coronavirus și la câini și pisici, deși oamenii de știință spun că nu există dovezi că animalele joacă un rol important în contagiunea umană, cazurile de infectare la animale fiind foarte limitate.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel