sâmbătă, decembrie 4, 2021

Cancerul de prostată este cel mai comun tip de cancer în rândul bărbaţilor, după cancerul de piele. Tumorile canceroase se dezvoltă destul de greu şi de obicei nu sunt foarte periculoase, însă în unele cazuri pot fi mai agresive şi se pot răspândi rapid dacă nu sunt tratate.

Una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a acestui tip de cancer este alimentaţia. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Illinois roşiile şi soia protejează prostata atunci când sunt consumate împreună, mai mult decât atunci când sunt consumate separat.

Te-ar mai interesa: Vitamina mai puțin cunoscută cu rol esențial pentr...

Câtă soia şi câte roşii ar trebui să consume un bărbat în vârstă de 55 de ani îngrijorat de riscul de a face cancer la prostată? „Rezultatele studiului nostru sugerează că 3-4 porţii de roşii pe săptămână şi 1-2 porţii de produse din soia zilnic ar putea proteja împotriva acestui tip de cancer”, spune Krystle Zuniga, coautor al studiului.

Cercetătorii spun că rezultatele studiului subliniază cât de important este să consumăm o varietate de fructe şi legume.

„Este mai bine să mănânci o roşie decât să iei un supliment cu licopen. De asemenea, este mai bine să bei lapte de soia decât să iei isoflavone din soia. Când consumi un aliment întreg, te expui la toţi compuşii bioactivi ce luptă împotriva cancerului”, spune profesorul Erdman.

Te-ar mai interesa: Medicul Mihai Craiu, mesaj de adio, după mai multe...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri