vineri, mai 27, 2022

20 ianuarie, Sfântul Eftimie cel Mare, izbăvitorul de boli grele. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru cei în nevoie.

Pe 20 ianuarie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Eftimie cel Mare, despre care se spune că vindecă bolile sufletești și trupești.

20 ianuarie, Sfântul Eftimie cel Mare, izbăvitorul de boli grele

Sfântul Cuvios Eftimie a trăit în secolul al IV-lea, pe vremea împăratului Graţian. În limba greacă, numele Eftimie înseamnă „voie bună”.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Sfantul Eftimie a fost si un mare aparator al dogmelor bisericesti. Lupta impotriva lui Nestorie, iar pe Chiril al Alexandriei, il numeste luptator si invatator al dreptei credinte. Recunoaste cele doua nasteri ale Fiului, adica pe cea vesnica din Tatal si fara trup si pe cea sub vreme, din Fecioara Maica, cu trup insufletit; marturiseste ca in Hristos sunt doua firi -dumnezeiasca si omeneasca, dar neamestecate, neschimbate, neimpartite si nedespartite.

Precuviosul părinte s-a mutat la cele veşnice la vârsta de 97 de ani, ştiind însă dinainte ziua adormirii sale.

Sfantul Eftimie cel Nou CrestinOrtodox.ro

Rugăciune grabnic ajutătoare pentru cei în nevoie

„O, Sfinte Preacuvioase Parinte Eftimie, mare nevoitorule si cald folositorule, apuca inainte cu sfintele tale rugaciuni cele catre milostivul Dumnezeu, roaga-te, imblanzeste-L, fa-L milostiv noua celor ce cadem cu umilinta la tine, cela ce din pruncie te-ai dat pe tine Domnului, ranindu-te de focul dragostei Lui, ai parasit

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

toate desertaciunile lumesti ca pe niste gunoaie, Lui ai urmat cu toata dragostea, iubindu-L mai mult decat pe toate bunatatile cele trecatoare ale lumii acesteie. Pentru ca luminandu-ti ochii sufletului tau, cu toata inima ai slujit ca un inger in trup, Lui, care te-a si preamarit dupa multele tale trude si osteneli cu darul minunilor Sale in viata si dupa moarte, caci asa preamareste Dumnezeu pe cei ce-L maresc cu lauda si fapte bune.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

Asadar, Sfinte Preacuvioase Parinte Eftimie, ca cel ce in cer fiind neincetat te rogi cu Preacurata Maica a lui Dumnezeu si cu toti sfintii pentru intarirea sfintelor lui Dumnezeu Biserici, a bunilor conducatori si a supusilor lor, ca sa asculte de legile tarii, pentru intarirea fratilor si a tot clerul ortodox si cinul calugaresc si pentru mantuirea tuturor dreptcredinciosilor crestini din toata lumea, roaga-te si pentru noi ca sa fim aparati de vrasmasii vazuti si nevazuti, fii solitor si rugator pentru noi catre Domnul Dumnezeu.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

Izbaveste-ne de toata ispita neasteptata si de muncile cele vesnice, ca sa aflam mila in ziua Infricosatei Judecati si sa ne invrednicim acelor nespuse bunatati, privind si preamarind Lumina cea preadulce si desfatata a fetei Preamilostivului Dumnezeu, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh in veci. Amin.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private