Sari la conținut

Cum realizam machiajul potrivit în zilele de vară?

Vara, machiajul trebuie sa fie cat mai natural, in texturi lejere si culori calde. Pentru a putea face fata cu brio zilelor toride de vara, este bine sa folosim produse ce nu ne vor incarca tenul si produse rezistente la apa.

Zsuzsa Hidi, Make-up Artist Melkior prezintacativa pasi pe care ii poti urma pentru a obtine un machiaj potrivit unei zile de vara:

1. Curatarea tenului
Este foarte important ca tenul sa fie curatat inainte de aplicarea machiajului. Eliminarea transpiratiei si a excesului de sebum te vor ajuta in obtinerea unui machiaj rezistent. Parcurge cei 3 pasi (demachiere, tonifiere, hidratare) inainte de a trece la aplicarea machiajului propriu-zis. Nu uita sa aplici o crema cu factor de protectie solara (Spf).

2. Uniformizarea pielii
Pentru perioada verii este recomandat sa folosim fonduri de ten cu texturi lejere, ce nu vor incarca tenul si il vor lasa sa respire. Daca ai tenul cu tendinte de ingrasare, aplica inainte de a aplica fondul de ten, o baza matifianta. Pentru camuflarea micilor imperfectiuni de pe suprafata pielii sau a cearcanelor, foloseste un corector sau un creion corector (pentru o aplicare precisa). La final, cu ajutorul unei pensule pentru pudra, aplica o pudra pulbere sau compacta, intr-un strat fin, pentru a sigila produsele cremoase.

3. Machiajul ochilor si al sprancenelor
Foloseste farduri de pleoape in culori calde, cu o textura mata sau satinata, pentru a obtine un look potrivit unei zile de vara. Aplica o mascara rezistenta la apa si contureaza-ti sprancenele cu un creion sau cu fard pentru sprancene.

4. Blush-ul si machiajul buzelor
Pentru un look fresh, foloseste un fard de obraz roz pal sau o nuanta de piersica. Pentru un plus de luminozitate poti aplica pe umerii pometilor un fard iluminator. Buzele vor fi colorate cu o nuanta de ruj naturala, intr-o textura satinata sau mata.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel