duminică, mai 28, 2023

Pentru a patra oara la rand si pentru a treia oara impreuna cu Inima Copiilor, Paul Dicu participa la una dintre cele mai grele – si spectaculoase – curse de anduranta din lume: 250 de kilometri in 6 zile, prin Sahara.
Faimosul Marathon des Sables are loc anul acesta intre 6 si 12 aprilie, in desertul marocan.

Intre competitiile de ultramaraton (deloc putine in lume), Marathon des Sables si-a castigat renumele pentru conditiile drastice impuse participantilor: pe toata durata concursului, alergatorii poarta in spate rucsacul cu tot ce le este necear – kitul de supravietuire, hainele si mancarea pentru toata saptamana – cam 11 kilograme. Organizatorii ofera doar apa, adapost in corturi berbere (sacul de dormit si salteaua izopren sunt duse de concurent, totusi) si, la nevoie, asistenta medicala.

Te-ar mai interesa: Moșii de vară 2023. Ce este bine să împarți în Sâm...

Distanta totala a cursei variaza de la an la an (programul si traseul fiecarei etape sunt secrete pana in dimineata respectiva!), dar in total este vorba despre aproximativ 250 de kilometri, impartiti in 6 etape cu lungimi de la 15 la 40 de kilometri. Iar cea mai lunga etapa are chiar peste 80!

Ce cauta Paul in Sahara din nou? Raspunsul e simplu: desertul e iubirea si nebunia lui si, in cuvintele lui: „trebuie ca Inima Copiilor sa continue sa bata, mai tare, mai deslusit, mai cu folos pentru din ce in ce mai multi copii care au nevoie de ajutor!”

Ca de 3 ani incoace, Paul Dicu alearga pentru a ajuta Asociatia Inima Copiilor sa stranga bani pentru copiii bolnavi de inima.
„Lucrurile pe care, impreuna cu partenerii si prietenii nostri, le-am facut la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti nu sunt deloc putine, si suntem mandri si recunoscatori tuturor celor care ne-au ajutat sa dam o sansa in plus copiilor nascuti cu malformatii cardiace, si nu numai lor.
Dar e nevoie de noi in continuare: vrem sa organizam misiuni medicale mai dese, vrem sa putem trimite mai multi medici si asistente la specializare, vrem ca la Marie Curie sa nu lipseasca nimic (materiale, instrumentar, medicamente) din ce e nevoie pentru micii pacienti.” (Alexandru Popa, Presedintele Asociatiei)

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: Ceaiul care curăță vasele de sânge ...

Acesta este rostul acestei noi aventuri a lui Paul in Sahara: ca, prin glasul lui, oamenii din jurul nostru sa mai auda o data despre copiii bolnavi de inima si despre cum le putem oferi impreuna o sansa sa creasca mari si sanatosi.

Cum puteti ajuta Inima Copiilor? In multe feluri:

•1. In aprilie, un SMS trimis la 8861 inseamna o donatie de 2 Euro (8861 e un numar valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone. Nu se percepe TVA).

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 29 Mai-4 Iunie. Mihai Voropchievici:...

•2. Donatii … in kilometri! Intre 6 si 12 aprilie 2014, putem, cu totii, sa alergam „in pas cu Paul„. Oricine poate fi alaturi de el alergand atat cat vrea sau poate oriunde ii face placere: in parc, pe strada, pe banda.
Dupa alergare, poate trimite un email mail la paul@inpascupaul.ro cu „dovada” (numele, varsta, distanta cu care contribuie si locul in care a alergat, fotografii, screenshot-uri cu traseul).
Fiecare pas facut „in pas cu Paul” e un ajutor pentru copiii de la Marie Curie: fiecare kilometru adunat astfel est rasplatit cu o donatie de 2 Euro catre Inima Copiilor. In total, sunt pusi la bataie 20.000 de Euro: anul trecut aceasta suma a fost „castigata” in 5 zile – anul asta oare cat ne va lua?

Te-ar mai interesa: Cele mai dificile zodii din horoscop. Mihai Voropc...

•3. Donatii online pe site-ul www.inimacopiilor.ro

•4. Formularele de 2%: http:// www.inimacopiilor.ro/ajuta/doiLaSuta.php/

Poate cel mai important lucru pe care l-am aflat in anii de cand Inima Copiilor ajuta copiii bolnavi de inima, este ca niciun ajutor nu e prea mic.
Literalmente, un sms de 2 euro, un formular de 2% sau o donatie cat de mica pot insemna ca un copil nascut ieri cu o malformatie cardiaca grava poate fi operat si salvat azi la Marie Curie.

Te-ar mai interesa: Simptome de colon iritabil? Aceasta poate fi adevă...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private