Sari la conținut

29 februarie, semnificație specială în numerologie. Astăzi se deschide cel mai mare portal din 2024. O zi specială

29 februarie 2024
Sursă foto: MLB
Semnificația zilei de 29 februarie

Anul 2024 are o zi în plus, deoarece luna februarie are 29 de zile. Persoanele născute pe 29 februarie, care sunt cunoscute și sub numele de leapsiști/ bisecți, vor putea în sfârșit să-și sărbătorească ziua de naștere la data exactă a nașterii lor. Pentru cei născuți în ziua bisectă, a se naște pe 29 februarie poate însemna de patru ori mai puține zile de naștere, Cu toate acestea, unii o văd, de asemenea, ca fiind cheia tinereții veșnice.

Există aproximativ 5 milioane de persoane din întreaga lume care împart ziua de naștere bisectă din aproximativ 8 miliarde de oameni de pe planetă, conform raportului AP.

Ce este un an bisect?

Începând cu secolul al XVI-lea, anii bisecți au fost o invenție a calendarului gregorian, pentru a remedia o discrepanță în anul solar. Ținând cont de faptul că este nevoie de aproximativ 365,2422 zile în fiecare an pentru ca Pământul să se învârtă în jurul Soarelui, acest fragment în plus (aproximativ șase ore pe an) se adună în timp.

Zilele bisectoriale reglează lucrurile – fără ele, nu am fi sincronizați cu anotimpurile, ceea ce ar provoca pagube pentru agricultori și culturile lor, precum și pentru vacanțele școlare.

Dar, știți, culturile din întreaga lume au o semnificație diferită a acestei zile, deoarece unele consideră că anul bisect este o oportunitate, în timp ce altele consideră că zilele bisecte, lunile și întregul an poartă ghinion.

29 februarie, semnificație specială în numerologie

 29 februarie 2024
Sursă foto: Getty Images

În numerologie, numărul 29 poate fi redus la 2 + 9 = 11, iar 11 este considerat un număr maestru. Numerologia maestră atribuie semnificații speciale numerelor duble, iar 11 este adesea asociat cu o energie spirituală înaltă, intuiție puternică și conexiuni spirituale profunde.

Numărul 29 poate fi văzut ca o combinație a energiilor și influențelor asociate cu numărul 2 și numărul 9. Numărul 2 simbolizează echilibrul, cooperarea, relațiile și intuiția, în timp ce numărul 9 este asociat cu înțelepciunea, altruismul și finalizarea unui ciclu.

Astfel, din punct de vedere energetic, numărul 29 ar putea să sugereze o perioadă în care să acordăm atenție relațiilor, să dezvoltăm echilibrul interior și să ne conectăm la intuiția noastră pentru a obține înțelegere și ghidare spirituală.

Totodată, numărul 29 reflectă echilibrul între energia duală a numărului 2 care simbolizează parteneriatele, relațiile și cooperarea și influența spirituală a numărului 9 care este asociat cu înțelepciunea, compasiunea și finalizarea ciclurilor.

Ca număr maestru, 29 este adesea asociat cu o intuiție puternică și conexiuni spirituale profunde. Cei care sunt influențați de acest număr pot avea o sensibilitate crescută la energiile subtile și pot fi atrași de căutarea semnificației spirituale în viața lor.

Oamenii care au un număr personal sau de destin 29 (11) pot fi conduși de o misiune de viață mai amplă, care implică adesea ajutorarea altora, dezvoltarea spirituală și contribuții la binele colectiv, scrie foreverconscious.com.

Tradiții și superstiții pentru anul bisect

Tradiția anului bisect în Irlanda

În Irlanda, ziua de 29 februarie este cunoscută sub numele de Ziua Burlacilor sau Privilegiul Doamnelor, când, conform tradiției, femeile pot cere în căsătorie bărbații, în loc să aștepte să fie curtate. În timp ce unii susțin că este permis doar un răspuns „Da”, alții spun că bărbatul poate refuza, dar trebuie să îi cumpere admiratorului său un cadou.

Semn rău pentru căsătoriile din ziua bisectă

În conformitate cu obiceiurile grecești, căsătoria în timpul unui an bisect, în special într-o zi bisectă, este considerată ghinionistă, deoarece rapoartele afirmă că mariajul ar putea duce la divorț, a relatat The Quint.

Mâncare specială de „tăiței cu picior de porc” pentru părinții din Taiwan

În Taiwan, se crede că părinții vârstnici sunt mai predispuși la deces la fiecare patru ani. Așadar, pentru o viață lungă, fiicele căsătorite sunt așteptate să se întoarcă acasă în anii bisecți cu tăiței cu picior de porc pentru părinții lor, deoarece se crede că acest fel de mâncare de tăiței transmite urări de sănătate și noroc pentru părinții în vârstă. Această supă este servită părinților pe tot parcursul lunii, dar mai ales pe 29 februarie.

Ziar special

În Franța, un ziar special este publicat o dată la patru ani, mai exact pe 29 februarie, a relatat The Travel Leisure

Tradiția publicării ziarului La Bougie du Sapeur a început în 1980. La Bougie du Sapeur, care se traduce prin Lumânarea lui Sapper, este numit după personajul săritor Sapper Camember, prezentat într-o veche bandă desenată franceză.

În această zi, ziarul este disponibil în Franța, Luxemburg și Belgia și se consideră că înregistrează vânzări uriașe de fiecare dată la standuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel