joi, octombrie 6, 2022

3.500 de proceduri de fertilizare in vitro sunt făcute anual în România, mult sub necesar. Toate acesta în condiţiile în care Programul Naţional de Fertilizare in Vitro a fost oprit din lipsă de fonduri în acest an.

Spre exemplu, în Grecia, la o populaţie de 10 milioane de locuitori, se fac anual 15.ooo de proceduri de fertilizare in vitro.

„În condiţiile scăderii dramatice a numărului de copii născuţi în România, cuplurile care îşi doresc să aibă copii ar trebui susţinute financiar”, este de părere prof. dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Asociaţie Române pentru Reproducere Umană.

Te-ar mai interesa: Guma de mestecat. Mihaela Bilic: Remediu împotriva...

Programul Naţional de Fertilizare in Vitro este oprit după ce rata de succes a procedurilor a fost extrem de scăzută, de doar 10 la sută, faţă de media europeană de 40 la sută.

„Privite din aceaste perspectivă, cifrele par mici. Însă, dacă ne gândim că s-au născut 350 de copii cu
1 milion de euro, adică cât ar costa jumătate de kilometru de autostrată, e o investiţie bună, iar programul a fost unul reuşit”, a mai spus profesorul Radu Vlădăreanu la cea de-a doua editie a Congresului stiintific organizat de Asociatia Elena pentru Medicina Reproductiva, “Noutăţile tehnicii în medicina reproductivă”.

Te-ar mai interesa: Varice pe esofag. Semnele care trebuie să te îngri...

Româncele ajung târziu la medicul specialist în infertilitate

Numărul cuplurilor care au probleme de infertilitate în România este apropiat de media europeană: 25% la sută. Diferenţa este că româncele ajung la vârste foarte înaintate la medicul specialist în infertilitate.

Avem de cele mai multe ori parte de cazuri dificile in Romania, de femei care au incercat de mai multe ori proceduri pentru tratarea infertilităţii”, a declarat doctorul Andreas Vythoulkas, reprezentatul clinicii Genesis in Romania. “Este foarte important pentru toate femeile să înţeleagă că dacă dupa un an de încercari nu apare sarcina este obligatoriu să consulte un medic specialist în infertilitate. Doar acesta îi poate pune un diagnostic corect, primul si cel mai important pas în reusita unui cuplu cu probleme de fertilitate”, a mai subliniat dr. Andreas Vythoulkas.

Te-ar mai interesa: Poluarea, factor de risc într-o boală gravă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private