Sari la conținut

3 lucruri importante despre acizii graşi omega 3 şi omega 6 şi despre efectele lor

Omega-3 fatty acid foods

1. Ce sunt?

Omega 3 fac parte dintr-un grup de nutrienţi denumiţi lipide. Aceste grăsimi sunt esenţiale într-o dietă echilibrată. Ele ajută organismul să producă celule şi asigură buna funcţionare a sistemului nervos. Lipidele sunt, de asemenea cele mai importante surse de energie ale organismului şi sunt împărţite în 3 grupuri:saturate, monosaturate şi polinesaturate.

2. Diferenţele dintre omega 3 şi omega 6

Omega 3 şi omega 6 sunt două tipuri de grăsimi polinesaturate.

Familia de acizi graşi omega 3 include acidul alfa-linolenic (ALA) care se găseşte în principal în ulei de rapiţă, nuci, seminţe de in; acid  eicosapentaenoic (EPA) şi acid acid docosahexaenoic (DHA) care se găsesc în peştele gras.

Acizii grai omega 6 includ acidul linoleic şi acidul arahidonic. Aceştia se găsesc în ulei de floarea-soarelui, porumb, soia şi în anumite tipuri de carne şi ouă.

3. De ce avem nevoie de omega 3 şi omega 6

Aceşti acizi sunt grăsimi esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Acizii graşi omega 3 sunt importanţi pentru funcţionarea creierului, dezvoltarea şi creşterea normală a organismului. Ne pot feri de unele boli de inimă, de infarct, Alzheimer şi chiar de cancer, scad nivelul colesterolului rău şi al trigliceridelor, dau elasticitate vaselor de sânge.

Omega 6 sunt importanţi pentru creştere şi dezvoltare, dar şi pentru funcţionarea inimii şi creierului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel