Sari la conținut

3 mici schimbări pentru o MARE pierdere în greutate

Vara se apropie cu paşi repezi astfel că oamenii fac tot ce le stă în putinţă să dea jos kilogramele acumulate de sărbători sau să se menţină sănătoşi. Dacă te afli în categoria celor care vrea să elimine kilogramele rapid trebuie să faci 3 mici schimbări ca să observi cum kilogramele se topesc singure

Într-un studiu publicat în The American Journal of of Clinical Nutrition cercetătorii au observat peste 120,000 de oameni pe o perioadă de 16 ani pentru a aduna date despre obiceiurile de alimentaţie. În urma acestui studiu ei au ajuns la concluzia că pentru o pierdere în greutate semnificativă, nu trebuie să se renunţe la grupe de alimente şi să se ţină o dietă strictă, ci doar să se dea la o parte acele alimente cu index glicemic mare, cele procesate şi cele cu foarte mult zahăr.

În schimb, alimentaţia noastră trebuie să conţină din plin fructe, legume şi nuci.

Iată care sunt cele 3 reguli propuse de cercetători

1. Peştele şi fructele de mare

Fructele de mare, dar în special peştele sunt bogate în proteine şi au un conţinut scăzut de grăsimi nesaturate. Cercetătorii sfătuiesc să se consume peşte precum somon sau ton.

2. Evită carnea roşie

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă cantităţi mari de carne roşie sunt mai grase, iar combinaţia dintre cartofi sau orez + carne este devastatoare. Cel mai bine este să se consume carnea albă, de pui sau peşte

3. Alimente cu index glicemic mic

Acest tip de alimente sunt cele care te satură pe o perioadă mai mare de timp. Dacă le mânânci nu îţi va fi foame atât de des şi nu vei mai mânca atât de mult.  Index glicemic mic este considerat la produsele între 1-52

Iată o listă cu alimentele şi indexul lor glicemic pentru 60 grame/ 250 ml

  • măr – 44
  • franzelă albă – 25
  • tortilla – 30
  • suc de mere neîndulcit – 44
  • suc de portocale – 50
  • năut – 55
  • quinoa – 53
  • orez maroniu – 53
  • lapte – 41
  • lapte cu 0% grăsime – 32
  • iaurt cu fructe – 33
  • grapefruit – 25
  • portocale – 40
  • piersici – 42
  • pară – 38
  • prune – 29
  • fasole – 40
  • mazăre – 10
  • linte – 29
  • macaroane – 47
  • speghete – 46
  • popcorn la microunde – 55
  • morcovi – 35

A.

 

 

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel