marți, iunie 6, 2023

3 predicții uimitoare despre viitorul omenirii. Michio Kaku: Cancerul va fi într-o zi ca o simplă răceală

Michio Kaku este un fizician și futurolog american de origine japoneză, cofondator al teoriei coardelor și profesor la catedra de fizică teoretică Henry Semat de la Graduate Center, City University din New York.

Fizicianul Michio Kaku studiază cum ar putea fi transpuse în realitate idei aparent imposibile. El combină cele mai recente cercetări în domeniu și tehnologii avansate pentru a dezvălui principiile științifice care stau la baza mai multor concepte din lumea științifico-fantastică.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

A scris cărți de știință populare din anii ’80 și care apar în nenumărate emisiuni de televiziune. Este, de asemenea, un academician respectat, după ce a publicat lucrări și manuale pe teme în fizică, cum ar fi teoria coardelor. A fost unul dintre primii oameni care au lucrat în teoria de teren.

Ca și alți oameni care studiază știința și au o curiozitate naturală, Dr. Kaku este interesat de o gamă largă de subiecte și este dispus să vorbească despre ele. În cele ce urmează, Kaku vorbește despre călătoria spațială, neuroștiință și medicină.

3 predicții uimitoare despre viitorul omenirii: Oamenii vor locui pe Marte

  • Cum va deveni omenirea o specie interplanetară

Un număr de miliardari, gânditori științifici și cei din spatele Programul Artemis au ajuns cu toții la concluzia că omenirea trebuie să devină o specie multiplanetară. Această idee nu este nimic nouă: Dr. Kaku menționează că a discutat odată acest lucru cu Carl Sagan.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

„Pământul se află în mijlocul unei galerii de trageri cu asteroizi, comete și meteoriți. Este inevitabil că vom fi loviti de o planetă, ceva de genul ceea ce i-a lovit pe dinozauri acum 65 de milioane de ani. Avem nevoie de o poliță de asigurare”, a declarat Kaku, potrivit bigthink.com.

Dr. Kaku, ca și Carl Sagan, nu crede că trimiterea tuturor pe Marte sau Proxima Centauri B este necesară sau chiar fezabilă, dar el menționează că știința de a face acest lucru deja există, este pur și simplu o chestiune de a decide să o facă.

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

Nu este doar un vis SF, cum ar fi unități și teleportatoare:

„Acest lucru este o tehnologie realizabilă astăzi. Este doar o chestiune de inginerie. Este o chestiune de voință politică și de economie, dar nu este vorba despre fizică, nu este de nicio lege a fizicii, care să ne împiedice să tragă aceste cipuri la 20% viteza luminii.

Desigur, el este, de asemenea, practic cu privire la problemele cu care ne-am confrunta dacă am încerca să mutăm un milion de oameni pe Marte, mâine. De exemplu, el menționează că puțini oameni par să explice vreodată cum să ofere locuințe pentru un milion de oameni pe Marte, sau cum ar merge să obțină instrumentele necesare pentru a construi acea locuință acolo. El sugerează că răspunsul ar putea fi să se bazeze pe roboți auto-replicați, dar acest lucru necesită inventarea lor mai întâi.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Implicațiile tehnologiei asupra creierului

  • Vom extinde capacitățile creierului

În ultimele decenii, a existat un efort neobservat, dar continuu de a îmbunătăți corpul uman prin a-l face să lucreze cu computerele, și chiar pentru a înlocui artele corpului care nu mai lucrează cu mașinile.

Dr. Kaku îl menționează pe prietenul și colegul său, Stephen Hawking, ca exemplu. Capacitatea de a vorbi a fost complet distrusă de un caz sever de pneumonie în 1985. Cu toate acestea, milioane din întreaga lume îl cunosc pe Dr. Hawking din aparențele care îl prezintă vorbind cu ajutorul unui computer. În timp ce computerul care generează acest discurs a fost inițial controlat de mână, mai târziu în mobilitatea Dr. Hawkings a dus la dezvoltarea unor sisteme care ar putea scana expresiile faciale și modelele cerebrale în alegeri pe ecranul calculatorului.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

Implicațiile enorme ale acestei tehnologii sunt ușor de ratat, dar Dr. Kaku le rezumă astfel: „Putem acum să avem telepatie”.

Având în vedere progresul în a face cipuri de calculator mai ieftine, mai mici și mai rapide, Dr. Kaku sugerează că este probabil doar o chestiune de timp înainte de a avea acces la calculatoare ieftine peste tot tot timpul, inclusiv integrate cu persoanele noastre. El oferă o imagine a unei noi lumi curajoase a tehnologiei înalte:

„Și cine sunt primii oameni care au cumpărat lentile de contact pe internet? Studenții colegiului fac examene finale. Vor clipi si vor vedea toate raspunsurile la examenul meu chiar acolo in lentila lor de contact. Și acest lucru ar putea fi foarte util.”

Michio Kaku: Cancerul va fi într-o zi ca o simplă răceală

  • Vom învinge cancerul

Exact cât de înfricoșător este de un cancer de diagnostic, și a fost pentru cea mai mare parte a istoriei umane, este greu de înțeles pe deplin dacă nu vi s-a întâmplat în mod direct.

În ciuda faptului că încă nu au găsit un leac pentru cancer, tratamentele care există astăzi sunt incalculabil mai bune decât cele care au existat acum câteva decenii.

Chiar și cu toate îmbunătățirile în tratament și în perspectiva pacientului în multe cazuri, o serie de cancere nu sunt încă foarte tratabile. Cancerul pancreatic, de exemplu, are o rată de supraviețuire în ultimii cinci ani de 16% atunci când nu este tratat prin chirurgie chirurgicală.

Cu toate acestea, Dr. Kaku susține că suntem pe punctul de a învinge în cele din urmă cancerul o dată pentru totdeauna.

„Vom descoperi un „glonț magic” împotriva cancerului folosind nanomedicină. Asta înseamnă folosirea de molecule individuale din celule care pot viza celulele canceroase individuale, folosind nanotehnologie.

Iar următorul lucru mare este atunci când toaleta ta devine inteligentă.

În viitor, toaleta ta va fi prima ta linie de apărare împotriva cancerului deoarece sângele și fluidele corpului conțin semnături ale coloniilor de cancer din poate câteva sute de celule canceroase în corpul tău poate cu ani înainte ca o tumoră să se formeze…

Cancerul va fi într-o zi ca o simplă răceală. Noi trăim cu o răceală; o răceală nu ucide în realitatea pe nimeni, cu excepția poate a unei pneumonii.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private