Sari la conținut

3 trucuri de alimentație care luptă împotriva artritei

Nicio dietă magică nu va face artitra, fie că e osteoporoză, artrită reumatoidă sau orice altă formă ca să dispară. Atâta timp cât ai un obiectiv în minte să fii atentă la ce mânânci este foarte important și duce la ușurarea simtomelor.

Puterea acizilor omega 3

Când oamenii aud omega 3 se gândesc la inimă și la sănătatea ei. Cei mai mulți acizi grași ajută nu doar inima ci și oamenii care suferă de artitră. Studiile au arătat că omega 3 au proprietăți anti-inflamatorii și reducerea inflamării este cheia spre o artrită mai blândă.

Cele mai bune surse de omega 3 sunt somonul și alți pești de apă, ulei de măsline, iar tot ce ține de bucătăria mediteraneeană este bun pentru oamenii cu artitră.

Pe cealaltă parte ar trebui să reduce cantitatea de omega 6. Grăsimile se găsesc în carnea roșie și uleiuri vegetale din porumb sau ulei de floarea soarelui. Omega 6 crește inflamarea.

Doza de vitamin D

Carența de vitamin D este implicaă într-un număr mare de boli, pe lângă acestea incluzându-se și artrita. Foarte mulți pacienți cu osteoporoză care îți iau suplimente de vitamin D spun că durerile nu sunt atât de puternice. Vitamina D în combinație cu calciul este hrana perfecta pentru structura osoasă. Dacă nivelurile sunt scăzute, poți să adaugi vitamina D din produse lactate, ouă, pește gras.

Porții mai mari de fructe și legume proaspete

Broccoli, varză, orice legume verde și mult fructe te ajută nu doar ca să ai un system imunitar puternic ci și în lupta cu osteoporoza Fructe precum cireșele, afinele, căpșunile conțin un compus numit anthocyanins care luptă cu inflamarea.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: