sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Rusen Anca

Primăvara este anotimpul care te ajută să fii sănătoasă, să ai un stil de viață corect și să slăbești. Alimentele disponibile acum sunt hrănitoare și proaspete. Totul este să știi să le alegi și să vrei să le consumi zilnic. În această perioadă este esențial ca dieta ta să cuprindă alimente de sezon.

Iată ce poți consuma dacă îți dorești o detoxifiere a organismului și să scapi de câteva kilograme în plus.

  • Salata verde. Este plină de fibre, minerale și vitamine. În plus, are numai 50 de calorii, iar indicele glicemic este 4, așa că poate fi consumată și de persoanele cu diabet zaharat. Fiind bogată în fibre,salata verde controlează nivelul colesterolului și te apără împotriva bolilor de inimă și reglează funcția intestinală. Mai mult, sunt anumite tipuri de salată care Anumite tipuri de salată verde conțin vitamina A care la rândul ei este importantă pentru sistemul imunitar și este considerat un antioxidant bun,ce ajută la combaterea radicalilor liberi.
  • Usturoiul verde. Acesta trebuie consumat mai ales datorită proprietăților sale antibacteriene date de alicină. În plus, usturoiul verde e unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene, creşte pofta de mâncare, reduce tensiunea, previne virozele respiratorii şi gripa.
  • Sparanghel. Sărac în grăsimi și bogat în fibre, acesta este o sursă bogată de vitamina B, fier, dar și vitamina C. Mai exact, sparanghelul este una dintre cele mai nutritive legume, fiind bogat în potasiu, acid folic, vitamina B6, tiamină (vitamina B1) și fibre. Este o legumă ideală atunci când vrei să-ți detoxifici organismul dar și să slăbești.
  • Frunzele de păpădie. Aceasta este o plantă cu efecte minunate asupra digestie fiind și utilă în detoxifierea ficatului. Mai mult, păpădia este utilă și pentru că ajută la eliminarea excesului de apă din organism. Frunzele de păpădie și rădăcinile sunt folosite nu numai pentru a curăţa ficatul, dar şi pentru a trata probleme cum ar fi diabetul, acnee, cancer, anemie, hipertensiune arterială, probleme urinare.

De asemenea, pentru a face față asteniei de primăvară care afectează cât mai mulți oameni, organismul trebuie să aibă un echilibru, o dietă completă. De aceea, este indicat să incluzi în alimentația ta și cereale precum orez integral, ovăz. Înlocuiește pâinea albă cu cea integrală.

Renunță la alimentele semipreparate și la alimentele de tip fast-food. Poți înlocui cafeaua de dimineața cu ceaiul verde care este plin de antioxidanți. Nu uita să bei 2 litri de apă de zi care te vor ajuta să elimini mai ușor toxinele din organism.