sâmbătă, octombrie 24, 2020

La nivelul celor mai înalte foruri mondiale de sănătate, problematica hipertensiunii arteriale reprezintă un subiect prioritar. Din cauza implicaţiilor multiple pe care le are hipertensiunea în asociere cu alte afecţiuni, atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cât şi alte societăţi medicale internaţionale, au atras atenţia asupra acestei probleme de sănătate publică.

Potrivit statisticilor OMS , la nivel mondial, 1 din 3 adulţi suferă de hipertensiune, iar procentul creşte odată cu intervalul de vârstă : 1 din 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, şi 5 din 10 persoane, cu vârste peste 50 de ani, au hipertensiune. În România, conform datelor studiului Sephar II, 4 din 10 români suferă de hipertensiune şi mai puţin de jumătate ştiu acest lucru.

Citește și:

Riscul hipertensiunii arteriale creşte nu numai în cazul afecţiunilor cardiovasculare, ci şi atunci când este asociată cu boala de rinichi, diabetul sau bolile neurologice. În acest context, hipertensiunea arterială necesită o abordare pluridisciplinară.

Este şi motivul pentru care, a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, din 12-14 septembrie 2013, se va desfăşura anul acesta sub tematica „Confluenţe în hipertensiunea arterială”.

Parteneri--