Sari la conținut

4 motive pentru care mânânci prea mult

Poți să mânânci peste limită fără ca măcar să îți dai seama! Limita este acea de 2000 de calorii pentru femei și 2500 pentru bărbați. Iată 4 motive pentru care mânânci prea mult

  1. Gustările de fitness

Acestea sunt acele gustări, care sunt speciale pentru a fi consumate după antrenament sau ca gustare pe timpul zilei. Cele care au imagini cu abdomene lucrate sau imagini din activitățile de fitness sunt preferatele oamenilor. Un studiu spune că cei care consumă alimente speciale pentru antrenamentele de fitness mânâncă mai mult decât cei care consumă gustări normale, dar sănătoase.

2. Alcoolul

Alcoolul reduce sensibilitatea la mirosuri, astfel că după câteva pahare, cartofii prăjiți ți se vor părea mai mult decât gustoși și vei uita că ești la dietă. După ce consumăm alcool sau a doua zi, când suntem mahmuri, tindem să consumăm mai multe alimente nesănătoase hipercalorice pentru a compensa oboseala.

3. Căsătoria

Vă vine să credeți sau nu, căsătoria este un factor care contribuie la creșterea în greutate. Mâncăm mai mult atunci când avem un partener, parțial pentru că bărbații ard caloriile mult mai repede ca femeile, de aceea ei nu prea sunt atenți la ce mânâncă, dar și fiindcă devenim mai puțin activi fizic când suntem într-o relație.

4. 3 mese , 2 gustări

Nutriționiștii spun că este mai bine să mâncăm 3 mese pe zi și 2 gustări, decât 3 mese mari pe zi și atât. Însă, gustările au și ele o limită, iar câteodată le pierdem numărul. Cu această strategie ajungem să mâncăm mai mult, conform nutriționiștilor.

A.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel