Sari la conținut

4 obiceiuri alimentare nesănătoase care duc la căderea părului

caderea părului
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
factori care duc la căderea părului

Din cuprinsul articolului

Obiceiuri nesănătoase care duc la căderea părului.

Caderea parului, cunoscuta si sub numele de alopecie, este o afectiune care se caracterizeaza prin pierderea anormala a firelor de par de pe scalp sau de pe alte zone ale corpului. Aceasta afectiune poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv alimentația nesănătoasă.

Tulburările în procesele interne ale corpului, bolile și obiceiurile de viață afectează, de asemenea, tipul și starea părului. Și dieta greșită poate duce chiar la căderea părului.

Nutriționistul Melissa Rifkin vă împărtășește la ce obiceiuri alimentare ar trebui să renunțați pentru a vă menține frumusețea și sănătatea pletelor. Ea spună că există patru obiceiuri alimentare care duc la căderea părului: dieta extremă, deficiența de proteine ​​în dietă, consumul excesiv de zahăr și săritul peste micul dejun.

Diete extreme duc la căderea părului

Dietele extreme care au ca rezultat un deficit caloric au un impact negativ asupra sănătății. Iar căderea părului poate fi unul dintre efectele secundare ale unor astfel de diete.

Deficiență de proteine ​​în dietă

Pentru a asigura formarea de noi foliculi de păr, organismul produce cheratina proteică. Dacă o persoană își schimbă brusc dieta, aceasta duce la o deficiență de proteine ​​​​obținute din alimente.

consum excesiv de zahăr
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumul excesiv de zahăr

Zahărul procesat are o serie de efecte negative asupra organismului, dintre care unul este sănătatea precară a părului și a unghiilor. De asemenea, merită să limitați consumul de alimente cu un indice hipoglicemic ridicat. Se descompun ușor în zahăr, care este dăunător părului. Aceste produse includ ananas, paste, lapte condensat, precum și orez și mei.

Sari peste micul dejun

Micul dejun este important pentru a ne asigura că organismul are suficientă energie pentru întreaga zi. Saritul peste micul dejun are si un impact negativ asupra starii pielii. În ceea ce privește impactul său asupra organismului, acest obicei alimentar este comparabil cu o serie de obiceiuri proaste, cum ar fi fumatul, consumul de alcool etc.

Toate provoacă daune grave stării pielii, părului, unghiilor și, în general, au un efect dăunător asupra sănătății. Sari peste prima masa a zilei are ca rezultat un ten palid sau galben.

Persoanele care au un mic dejun sărac suferă adesea de anemie. În absența alimentelor, organismul începe să-și folosească propriile rezerve: glicogen și proteine ​​necesare altor procese. În timp, acest lucru duce inevitabil la piele uscată, riduri și anemie. Cu alte cuvinte, pentru a accelera procesul de îmbătrânire.

Dacă săriți în mod regulat micul dejun, funcționarea normală a intestinelor este perturbată, ceea ce provoacă adesea probleme digestive: formarea de gaze, constipație. Are un efect dăunător asupra altor organe ale tractului gastro-intestinal. Conduce la dezvoltarea unor boli precum catarul și ulcerul gastric etc, potrivit Actualno.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel