joi, august 5, 2021

Hainele confecționate din materiale sintetice nu sunt deloc sănătoase, ele pot duce la apariția unor probleme medicale precum sunt dermatitele sau alergiile, atât la copil cât și la adult. De aceea, ori

de câte ori mergi la cumpărături nu face rabat de la calitate, alege hainele de bumbac care nu dăunează pielii.

Acum mulți ani, majoritatea țesăturilor folosite erau fabricate din fibre care erau obținute din surse naturale, cum ar fi bumbacul, lâna, mătasea și iuta. Aceste fibre erau tradiționale, nu erau toxice. Acum, multe țesături folosite în draperii, așternuturi, mobilier pentru automobile, birouri, școli și spitale sunt fabricate din fibre sintetice. Inclusiv hainele din magazine sunt de cele mai multe ori fabricate din materiale sintetice.

Sunt o mulțime de studii care arată că

aceste chimicalele utilizate la alcătuirea tuturor fibrelor sintetice sunt asociate cu probleme de sănătate, precum ar fi distrugerea lentă a sistemului imunitar, probleme legate de comportament și dezechilibre hormonale. Mai exact, aceste fibre sintetice sunt în mare parte fabricate din poliester, care este un material plastic și este un produs secundar al petrolului. Poliesterul este puternic legat de întreruperea hormonală și chiar de formarea celulelor cancerului mamar. De aceea, evită să cumperi haine din materiale sintetice, adică cele care au în compoziție: acril, poliester, nailon, vascoză,

acetat sau  triacetat. În plus, specialiștii spun că fibrele sintetice sunt foarte toxice deoarece sunt realizate din chimicale și sunt tratate chimic tocmai ca ele să reziste la spălare cu mașina de spălat, să reziste în uscator, să rămână cât mai mult timp viu colorate și moi.

Iată la ce pericole te supui când alegi haine sintetice:

Crește riscul pentru ciupercile pielii. Hainele sintetice favorizează transpirația, aceasta ducând la creșterea riscului pentru afecțiuni micotice, candidoze genitale, infecții bacteriene, eczeme. Sub nicio formă nu purta lenjerie de corp sintetică,

aceasta trebuie să fie obligatoriu din bumbac.

Dermatita de contact. Este logic ca în contact cu pielea substanțele chimice din hainele respective să provoace fie alergii, fie dermatită de contact, mai ales în cazul copiilor.

Hainele negre tratate cu PPD, un compus chimic favorizează apariția alergiilor. PPD este un compus chimic care ajută la stabilirea culorii și este utilizat pentru fixarea culorii hainelor negre.

Apariția micozelor. Dacă pielea nu respiră în hainele confecționate din fibre de nylon, poliamida, lycra se creează mediul ideal de apariție și dezvoltarea a micozelor.

Ultimele stiri

Parteneri