Sari la conținut

4 puncte cheie de îngrijirea pielii, care netezesc tenul și amplifică semnele de tinerețe

ingrijirea pielii
Sursă foto: Notino

Odată cu trecerea timpului, aspectul feței se schimbă, în sensul că pielea dezvăluie semne slabe de îmbătrânire, începând chiar de la vârsta de 35 de ani. Orice femeie vrea să aibă chipul tânăr și acel triunghi inversat al frumuseții, care este o reprezentare a tinereții. Principalele trăsături ale feței care indică suplețe, echilibru și armonie sunt: linia maxilarului fermă, bărbia bine definită, conturul facial înclinat și zona pomeților bine tonifiată, cu volum puțin ridicat.

Secretul frumuseții: 4 puncte cheie de îngrijire a pielii

Femeile care vor să-și prelungească frumusețea și aspectul tineresc pentru mai mult timp trebuie să facă anumite tratamente de înfrumusețare cu efect de menținere a sănătății tenului și de recuperare rapidă a volumului feței.

1.Demachierea de înaltă calitate este o necesitate și menține pielea tânără și frumoasă!

Îngrijirea tenului trebuie să se realizeze cu produse care au ingrediente de origine naturală și care sunt prietenoase cu pielea.

Pentru a avea tenul purificat și cu porii curățați, poți folosi un produs de brand, cum este apa micelară cu o formulă liniștitoare, care îți permite să îndepărtezi machiajul de pe piele și în același timp să calmezi și să hidratezi țesutul cutanat.

Demachierea începe cu buzele, se folosește o loțiune de curățare, o apă micelară sau un demachiantcu apă termală ce previne iritația. Rujul depe buze poate fi îndepărtat și cu o cremă de calitate, cu un tampon din bumbac prin mișcări ușoare.

produse cosmetice
Sursă foto: Notino

Pentru ochi trebuie un produs mai delicat, de marcă. În general, produsele profesionale pentru demachiere ajută la îndepărtarea optimă a rimelului de pe gene, fără a le rupe. În ceea ce privește pielea feței trebuieun demachiant de față, care se alege în funcție de tipul de ten: mixt, gras, uscat, sensibil, normal. Și o loțiune de față sau un lapte demachiant sunt produse bune pentru ten, pentru că mențin echilibrul natural de umiditate.

2.Protejează-ți fața cu o protecție solară ridicată!

Protecția SPF este foarte importantă împotriva efectelor nocive ale razelor solare. Marile branduri din lume au creat colecții mari de cosmetice cu SPF 30-50 care sunt concepute pentru o îngrijire optimă a pielii și care protejează împotriva razelor ultraviolete (UV).

Mai multe studii ale cercetătorilor sugerează că cele mai bune produse cosmetice de întinerire sunt acelea care nu doar hrănesc și restaurează structura pielii, ci sunt capabile să o protejeze de factorii externi.

3.Folosește cosmetice de întinerire, pentru a oferi pielii nutrienții necesari!

Cosmeticele de întinerire vor funcționa în menținerea frumuseții pielii doar dacă se aleg corect și de fiecare persoană în parte. Selecția lor se face în funcție de tipul de ten, se ține cont de compoziția produselor.

Produsele cosmetice sub formă de creme se aplică pe pielea perfect curățată, astfel componentele lor active pătrund în stratul dermului și acționează în mod eficient.

Folosește și produse dermato-cosmetice, care oferă rezultate rapide și au în compoziția lor:

  • Acid hialuronic care hidratează și restabilește volumul buzelor, bărbiei și pomeților
  • Vitamina A care normalizează pH-ul pielii, curăță porii, face tenul mai proaspăt și mai strălucitor
  • Vitamina C care are efect antioxidant, stimulează procesele de regenerare, menține frumusețea și tinerețea pielii
  • Retinol (o formă naturală a vitaminei A) care ajută în caz de acnee și probleme ale pielii grase, are efect anti-age, poate ajuta în activarea procesului de producere a colagenului.

4.Renunță la obiceiurile dăunătoare pielii!

Prin evitarea unor obiceiuri rele se poate menține sănătatea și tinerețea pielii mai mult timp. Dacă se aplică o serie de reguli simple se pot amplifica semnele de tinerețe. Iată câteva reguli esențiale:

  • Renunță la fumat pentru că îmbătrânește pielea
  • Urmează o dietă sănătoasă care este un aliat al frumuseții
  • Evită să folosești produse cosmetice și de make-up care sunt ieftine și contrafăcute deoarece ele potavea parabeni și alte elemente nedorite ce produc iritații și pete pigmentare pe piele
  • Dormi mai mult noaptea, pentru că aspectul pielii depinde și de o calitate mai bună a somnului.

Prin aplicarea acestor practici sănătoase aspectul pielii se schimbă în bine, iar tenul va fi mai neted și mai frumos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel