luni, martie 20, 2023

Spre deosebire de grăsimea subcutanată, grăsimea viscerală este localizată adânc în interiorul burții. O anumită cantitate este necesară pentru organism, deoarece protejează și izolează organele. Cu toate acestea, o cantitate prea mare a fost asociată cu afecțiuni medicale grave, inclusiv diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

Deși nu există o modalitate ușoară de a alunga grăsimea viscerală, există schimbări simple în stilul de viață pe care le puteți face pentru a o reduce.

Te-ar mai interesa: Medic român celebru în SUA: Niciun medicament din ...

Doctorul Brian Fisher, de la Evergreen Life, a împărtășit patru modalități prin care puteți face acest lucru.


Renunțați la mâncarea de tip fast-food

„Carbohidrații rafinați și zaharurile contribuie în mare măsură la depozitarea grăsimii noastre”, a spus el.

„În primul rând, încercați să reduceți cantitatea de zaharuri libere; acestea se găsesc în prăjituri, dulciuri, biscuiți, ciocolată, băuturi răcoritoare, cereale pentru micul dejun și iaurturi etc.

„Zaharurile libere se găsesc, de asemenea, în mod natural în miere, în sucurile de fructe neîndulcite, în sucurile de legume și în smoothie-uri.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corp dacă nu bei apă? Medic: Cre...

” Încercați să vă limitați la mai puțin de 30 de grame de zaharuri libere pe zi.

„Merită să ne amintim că aceasta este o cantitate maximă și nu una recomandată; ideal ar fi să nu consumăm nimic, dar dacă doriți un răsfăț dulce, încercați să fie doar atât – un răsfăț.”

Faceți înlocuiri bune de alimente

El a explicat: „Învingeți foamea și reduceți vârfurile de insulină cu alegeri sănătoase de proteine.

Te-ar mai interesa: Mesaj important pentru o zodie. Numerolog: Simbolu...

„Evitați hamburgerii unsuroși, șunca și cârnații procesați în favoarea peștelui, a cărnii slabe, cum ar fi curcanul sau puiul, a fasolei și a ouălor crescute în aer liber.

„Consumul de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin, avocado și nucile, sau alimente fermentate, cum ar fi kimchi, iaurtul viu și miso, poate fi benefic pentru echilibrul insulinei, bacteriile intestinale, hormonii și gestionarea greutății.”

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: TOP 6 alimente care alungă anxi...


Renunță la băutură

Dr. Fisher a spus: „Alcoolul te face să te îngrași în jurul mijlocului, fără să-ți dai seama. Este atât de ușor să dai pe gât sute, chiar mii de calorii lichide.

„Unitățile suplimentare de alcool pun, de asemenea, presiune asupra ficatului, care lucrează deja în timp pentru a descompune acizii toxici ai grăsimii viscerale, dacă aveți exces de grăsime viscerală.

„Dați o pauză ficatului dumneavoastră – alternați berile cu apă.”

Te-ar mai interesa: Alertă OMS: O femeie moare la fiecare două minute ...

Faceți mișcare

„Pierderea grăsimii viscerale vine prin combinarea alimentelor sănătoase și a unei bune rutine de fitness”, a adăugat el.

„Cercetările au constatat că antrenamentul în intervale de intensitate ridicată (cunoscut și sub numele de HIIT) este cea mai bună metodă pentru pierderea grăsimii viscerale. De asemenea, ajută la creșterea sensibilității la insulină.

„În esență, HIIT presupune scurte explozii de exerciții intense alternate cu perioade de recuperare de intensitate scăzută.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private