marți, iunie 28, 2022

4 tipuri de alimente pentru susținerea memoriei. Dacă ați început să uitați, cauza este probabil un somn de proastă calitate sau a unui număr variat de motive, inclusiv genetica, nivelul de activitate fizică, stilul de viață și factorii de mediu. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că dieta joacă, de asemenea, un rol în sănătatea creierului.

Alimente pentru susținerea memoriei

Tot mai multe dovezi asociază alimente precum cele din dieta mediteraneană cu o funcție cognitivă, memorie și o vigilență mai bune, potrivit Eatright.

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

Mâncarea hrăneşte creierul, aşa cum hrăneşte şi corpul. Ceea ce mâncăm şi bem ne afectează performanţele fizice şi intelectuale, deopotrivă. Creierul este un organ care iubește zahărul, mai exact glucoza. De aceea, are nevoie permanentă de oxigen, energie şi glucoză.

Grăsimile sunt şi ele importante, pentru că, în proporţie de 70% creierul este grăsime. Pentru a funcţiona eficient are nevoie de anumite tipuri de grăsimi esenţiale care conţin componente ale membranelor neuronale.

principalele alimente de care creierul are nevoie:

Consumă mai multe legume

Legumele, cele verzi în mod special, oxigenează activitatea cerebrală și îmbunătțesc funcția cognitivă. Adăugarea unor legume adecvate, în special a celor crucifere – broccoli, varză, spanac, poate ajuta la îmbunătățirea memoriei. De asemenea, sfecla roșie este bogată în antioxidanți. Când se consumă suc de sfeclă bogat în nitrați atât creierul, cât și mușchii, primesc mai mult oxigen, creând astfel un mediu perfect pentru „antrenarea” cortexului somatomotor.

Te-ar mai interesa: Atenție la acest tip de durere! Medic: „Trip...

Nu evita acizii grași Omega-3

Esențiali pentru o bună sănătate a creierului, acizii grași omega-3, acidul docosahexaenoic sau DHA în special pot ajuta la îmbunătățirea memoriei. Fructele de mare, algele și peștele gras – inclusiv somonul, tonul roșu, sardinele și heringul – sunt unele dintre cele mai bune surse de acid gras omega-3, DHA.

Adăugați în alimentație și nuci
Cunoscute pentru un impact pozitiv asupra sănătății inimii, nucile pot îmbunătăți și funcția cognitivă.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai importante beneficii ale grădin...

Deși nu există nicio garanție că aceste alimente vă vor ajuta să vă amintiți unde ați pus cheile, de-a lungul timpului ele pot menține sănătatea creierului.

Creierul adoră fructele de pădure

Creierul are nevoie de glucoza. Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, îmbunătățesc memoria și puterea de concentrare, ameliorează comunicarea dintre neuroni, reduc inflamația din creier, ajută neuronii să formeze noi conexiuni. Ca și cireșele, sunt o sursă de antocianine și alte flavonoide care pot susține funcția de memorie. Vitamina C din portocale este un puternic antioxidant care ajută la combaterea radicalilor liberi care afecteaza funcționarea optimă a creierului.

Te-ar mai interesa: Avertisment din partea Comisiei de Sănătate! Produ...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private