Sari la conținut

43% dintre pacienții cu AVC raportează aceleași simptome cu o săptămână înainte de eveniment

accident vascular cerebral
Sursa foto: arhiva Doctorul Zileui

Un accident vascular cerebral este una dintre principalele cauze de deces și dizabilitate în Marea Britanie. Cu toate acestea, în unele cazuri, pacienții raportează simptomele unui accident vascular cerebral cu o săptămână înainte de apariția accidentului vascular cerebral.

Accidentul vascular cerebral, dacă nu este tratat eficient, poate provoca fie moartea, fie dizabilități pe termen lung celor care le suferă. Cu toate acestea, pe lângă faptul că apar brusc, uneori victimele accidentului vascular cerebral pot prezenta semne ale unui accident vascular cerebral cu o săptămână înainte. Cardiac Screen spune că aceste simptome pot afecta aproape jumătate din toți pacienții cu AVC.

Cardiac Screen a spus: „Semnele unui accident vascular cerebral apar adesea brusc, dar asta nu înseamnă că nu veți avea timp să acționați.

Unii oameni vor prezenta simptome precum dureri de cap, amorțeală sau furnicături cu câteva zile înainte de a avea un accident vascular cerebral grav.

Un studiu a constatat că 43% dintre pacienții cu AVC au prezentat simptome de mini-AVC cu până la o săptămână înainte de a avea un AVC major.

Dacă țineți cont de aceste simptome și căutați ajutor chiar dacă dispar, atunci șansele dumneavoastră de recuperare bună sunt mult mai bune.”

Ce este un mini accident vascular cerebral?

Un mini-accident vascular cerebral, cunoscut și sub denumirea de atac ischemic tranzitoriu, este un eveniment cardiovascular cauzat de întreruperea temporară a alimentării cu sânge a creierului.

Principalele simptome ale unui atac ischemic tranzitoriu, cunoscut și sub denumirea de AIT pe scurt, sunt aceleași cu cele ale unui accident vascular cerebral real.

În ceea ce privește momentul în care să obțineți sfaturi medicale, NHS spune: „În etapele incipiente ale unui AIT, nu este posibil să spuneți dacă aveți un AIT sau un accident vascular cerebral complet.

„Este important să suni imediat la 112 și să ceri o ambulanță dacă tu sau altcineva aveți simptome de AIT sau accident vascular cerebral.”

Mai mult, ei au adăugat: „Dacă se suspectează un AIT, ar trebui să vi se ofere aspirină pe care să o luați imediat.

Acest lucru ajută la prevenirea unui accident vascular cerebral. Chiar dacă simptomele dispar în timp ce aștepți sosirea unei ambulanțe, totuși trebuie să fii evaluat în spital.

Ar trebui să fiți îndrumat la un specialist în 24 de ore de la apariția simptomelor.

Un AIT este un semn de avertizare că ați putea fi expus riscului de a avea un accident vascular cerebral complet în viitorul apropiat, iar o evaluare poate ajuta medicii să determine cea mai bună modalitate de a reduce șansele ca acest lucru să se întâmple.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel