Sari la conținut

5 alimente naturale care subțiază sângele pentru a reduce cheagurile de sânge și riscul de accident vascular cerebral

subțiază sângele

Coagularea sângelui este un proces normal, dar complex, care se știe că previne sângerarea atunci când există o vătămare sau o tăietură în corpul nostru. Cu toate acestea, există momente în care se formează cheaguri de sânge în unele părți critice ale corpului nostru, cum ar fi inima, plămânul sau creierul, care, dacă nu sunt tratate la timp, pot provoca complicații grave.

Circulația sângelui este una dintre cele mai importante funcții corporale. Știați că există anumite alimente pe care le putem consuma pentru a ne îmbunătăți circulația sângelui și pentru a preveni multe boli de inimă? Da, așa e!

Există multe alimente care subțiază sângele, despre care se știe că reduc riscul de coagulare. Dar, înainte de a vorbi despre varietatea de alimente naturale care subțiază sângele, este imperativ să înțelegem ce este coagularea sângelui și cum ne afectează corpul?

Coagularea sângelui este un proces normal, dar complex, care se știe că previne sângerarea atunci când există o vătămare sau o tăietură în corpul nostru. Cu toate acestea, există momente în care se formează cheaguri de sânge în unele părți critice ale corpului nostru, cum ar fi inima, plămânul sau creierul, care, dacă nu sunt tratate la timp, pot provoca complicații grave. Aceste cheaguri pot apărea în vasele de sânge arteriale sau venoase. Atunci când acest cheag se rupe și se deplasează prin sânge, perturbă fluxul de sânge către organe importante, cum ar fi inima, plămânii sau creierul și poate duce la accident vascular cerebral.

5 alimente naturale care subțiază sângele

  1. Ghimbir

Una dintre cele mai bune modalități de a adăuga ghimbir în dieta ta este de a-ți începe dimineața cu un ceai de ghimbir gustos. Cercetările spun că consumul de ceai de ghimbir este destul de benefic și poate vindeca multe probleme de sănătate. Și, când vine vorba de subțierea sângelui, se știe că ghimbirul reduce inflamația și relaxează în continuare mușchii. Cine știa că o singură ceașcă de ceai de ghimbir poate face minuni pentru sănătatea ta?!

  1. Ardei Cayenne

Ardeii Cayenne sunt plini de energie cu proprietăți care ne ajută să ne subțieze sângele. Și creditul revine salicilaților, care se găsesc în cantități mari în ardeii Cayenne. Adăugarea de ardei cayenne în dieta noastră zilnică, sub formă de capsule sau în alimente, ar putea scădea tensiunea arterială și crește circulația sângelui.

  1. Somon

Se spune că alimentele bogate în acizi grași omega-3, cum ar fi somonul, tonul și păstrăvul, sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru subțierea sângelui. Acest lucru se datorează în principal faptului că acizii grași omega-3 contribuie la scăderea nivelului de colesterol din corpul nostru. Mai mult, se știe că reduc șansele de coagulare în sânge.

  1. Vinul roșu

Mulți experți și nutriționiști consideră că consumul unui pahar de vin roșu în fiecare zi poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă, deoarece vinul roșu are proprietăți care ajută la subțierea sângelui și la prevenirea în continuare a arterelor înfundate. Și știm cât de mult îți place să bei vin roșu, așa că nu te lăsa pur și simplu dus de val și rămâi la un singur pahar pe zi!

  1. Scorțișoara

Adăugăm scorțișoară pentru a spori gustul și parfumul mâncării sau băuturii noastre, mai ales atunci când este adăugat la ceai, are gust de fericire. Dar, știați că este un puternic anticoagulant? Scorțișoara este capabilă să scadă tensiunea arterială și să amelioreze afecțiunile inflamatorii. Acest lucru poate reduce șansele de a avea un accident vascular cerebral. Cu toate acestea, consumul pe termen lung de scorțișoară poate provoca leziuni hepatice, prin urmare, asigurați-vă că utilizați acest condiment cu ușurință.

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel