Sari la conținut

5 alternative sănătoase la zahărul rafinat. Te scapă și de firele albe sau de grăsimea de pe burtă, printre altele

Consum excesiv de zahar
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Consum excesiv de zahar

Alternative dulci sănătoase la zahărul rafinat. Majoritatea oamenilor care urmează o dietă echilibrată și sănătoasă au optat pentru a reduce total aportul de zahăr.

Cu toate acestea, este necesar să mențineți nivelul de zahăr din organism, altfel ar putea da naștere la alte probleme de sănătate.

Aportul de zahăr este important, poate nu sub formă de zahăr rafinat, ci sub formă de zahăr fructoză și altele. Un expert ayurvedic a împărtășit câteva alternative sănătoase la zahărul rafinat, care vă vor satisface pofta de zahăr fără teama de a vă îngrășa nesănătos.

5 alternative dulci sănătoase la zahărul rafinat

Beneficiile curmalelor

Curmale: Nimic nu-ți satură pofta de dulce ca acest fruct bogat în nutriție, răcoritor și energizant. Sunt bogate în fier, fibre, potasiu, cupru, magneziu, vitamina B6, făcându-le astfel minunate pentru persoanele cu anemie, oboseală și constipație, în afară de satisfacerea poftelor de zahăr. Se pot consuma 3-4 curmale zilnic.

Stafide: Bogate în antioxidanți, fier, calciu și bor-stafide se dovedesc a fi un ajutor minunat pentru persoanele care suferă de sete excesivă, aciditate, oboseală, uscăciune a gurii etc. Este suficient să consumi zilnic un pumn de stafide.

Susan: Susanul este cel mai bun pentru căderea părului, piele, anemie, oase, păr cărunt, echilibru hormonal, menstruații slabe și grăsime pe burtă.

Ciocolata neagră: Cacao crud este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți care nu sunt numai buni pentru inimă și hormoni, ci și pentru piele și păr. Puteți mânca 1-2 bucăți de ciocolată neagră pe zi. 

Smochine: Sunt bogate atât în calciu, cât și în potasiu, ceea ce le face o alegere bună pentru persoanele cu probleme osoase și de păr. De asemenea, oferă energie și pot fi consumate și de diabetici. Este suficient să consumi 2-4 smochine în fiecare zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel