Sari la conținut

5 lucruri uimitoare care se întâmplă cu corpul tău atunci când renunți la carne

friptura
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilie
Ce sa faci sa nu te ingrasi de sarbatori

Îmbrățișarea veganismului înseamnă mai mult decât a schimba friptura de mușchi și pui la grătar cu orez tofu și salată de paste.

Cine optează pentru această dietă (stil de viață, mai degrabă) poate uita acum de carne, pește, lapte, ouă, miere… orice vine de la un animal.

Ce se întâmplă cu corpul tău când renunți la carne?

1.- Adio inflamatie!

Produsele de origine animală conțin substanțe care provoacă inflamații în organism, urmând o dietă bogată în legume poți reduce inflamația datorită nivelului ridicat de fibre din acestea. Substanțele care provoacă inflamație sunt grăsimile saturate și endotoxinele.

2.- Pierzi vitamine și minerale

Este adevarat, carnea este bogata in proteine ​​si minerale de care organismul are nevoie pentru o buna functionare, atunci cand renunti sa mai mananci s-ar putea sa pierzi toate aceste proprietati, insa daca vei avea o alimentatie echilibrata nu vei pierde nimic. Există legume bogate în vitaminele B6, B12, C, acizi grași, Omega-3 și fier, care sunt prezente și în carne, dar sunt înlocuite cu fasole, legume cu frunze, semințe de chia și cânepă, printre altele.

3.- Schimbați Microbiomul

Microbiomul sunt trilioanele de microorganisme care trăiesc în interiorul corpului nostru, responsabile de protejarea noastră de diferite boli și de menținerea sănătății. Consumul de carne produce oxid de trimetilamină (TMAO), care în cantități mari crește colesterolul rău în sânge și crește riscul de boli cardiovasculare.

Renunțând la carne, încetezi să produci TMAO, care te menține protejat și sănătos, fără modificări dăunătoare în corpul tău.

4.- Reduce riscul de…

Consumul de carne a fost legat de una dintre principalele cauze ale bolilor precum: cancerul, diabetul, bolile de inimă, rinichi, ficat și plămâni, așa că oprirea consumului de carne este legată de reducerea riscului de a suferi de oricare dintre bolile menționate mai sus.

5.- Previne îmbătrânirea

S-a dovedit în diferite teste și studii că dietele bogate în legume și fără carne ajută la repararea celulelor ADN deteriorate, precum și la alungirea telomerilor (capete ale cromozomilor care mențin stabil ADN-ul) provocând îmbătrânirea lentă.

Asta se întâmplă cu corpul tău când renunți la carne! Poate ar trebui să te gândești de două ori înainte de a continua să mănânci carne în cantități mari, calitatea vieții tale se va îmbunătăți.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel