miercuri, august 12, 2020

Despre frumusețea femeilor și metodele prin care acestea își pot menține tenul sănătos și frumos se scrie mereu. Despre modul în care bărbații trebuie să se îngrijească mai rar. Însă și reprezentanții sexului masculi pot, de exemplu, să aibă pielea uscată sau să aibă anumite iritații. De aceea, și în cazul lor, sănătatea pielii presupune nu doar aplicarea unei creme ci un întreg ritual de îngrijire.

Iată ce poți să faci dacă vrei să ai pielea sănătoasă și nu uscată:

  • Baia să nu fie cu apă fierbinte, ci călduță. Seara, chiar dacă ești obosit încearcă să eviți dușurile cu apă prea caldă, apa fierbinte nefiind recomandată dacă ai pielea uscată. Explicația constă în faptul că apă prea cladă îndepărtează de pe piele bariera de protecție naturală a acesteia și lasă epiderma expusă factorilor externi. Pielea nu va mai putea nici să se mențină hidratată.
  • Folosește gelul fără săpun și produsele de igienă care conțin ceramide. Medicii dermatologi recomandă aceste produse pentru îngrijirea personală deoarece ceramidele sunt moleculele care formează o barieră naturală la suprafața pielii, lăsând-o hidratată. De asemenea, stai departe de loțiunile tonice și loțiunile astringente care au în compoziție alcool. Acesta îți va usca pielea.
  • Utilizează creme care au factor de protecție. Soarele este principalul vinovat pentru uscarea pielii și pentru apariția ridurilor. Poți foarte simplu să previi acest lucru prin folosirea unei creme care să conțină factor de protecție ridicat sau măcar SPF 30. De asemenea, vara, este bine să porți de exemplu o șapcă care să îți protejeze pielea gâtului dar și ochii de soarele arzător.
  • Ai grijă la îmbrăcăminte. De exemplu, dacă afară este foarte frig și tu te îmbraci gros vei transpira, iar aceasta îți va afecta pielea. Ideal este să te îmbraci în straturi, în felul acesta nici nu îți este frig, dar nici nu transpiri.
  • Aerul rece și uscat poate să fie una dintre cauzele pielii iritate. Așa că atunci când îți încălzești locuința ai grijă ca în care în care dormi să ai și un umidificator. În felul acesta aerul din dormitor nu mai este uscat.

Parteneri