joi, august 18, 2022

Este posibil să nu puteți schimba câțiva factori de risc de cancer mamar, cum ar fi istoricul familial sau îmbătrânirea, dar există unele lucruri pe care le puteți controla. A avea antecedente familiale de cancer de sân vă poate crește riscul, cu toate acestea nu sunt doar persoanele care au în genetica lor, de fapt, aproximativ 8 din 10 femei nu îl au în familie.

Deși nu există o modalitate sigură de a preveni cancerul de sân, există câteva modalități prin care vă puteți modifica stilul de viață pentru a contribui la stivuirea șanselor în favoarea dvs. Trăind sănătos, limitarea cantității de băut, menținerea unei greutăți sănătoase și activitatea fizică pot ajuta la scăderea șanselor de dezvoltare a bolii.

Te-ar mai interesa: 19 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

1. Urmăriți-vă greutatea

Mai simplu spus, a fi supraponderal sau obez poate crește riscul de cancer de sân, mai ales după menopauză și pentru femeile care se îngrașă ca adulți. După menopauză, majoritatea estrogenului unei femei provine din țesutul adipos, astfel încât, având mai mult țesut adipos, vă creșteți șansele de a dezvolta cancer de sân. A fi supraponderal tinde, de asemenea, să vă crească nivelul de insulină, un alt hormon.

Dacă sunteți deja la o greutate sănătoasă, încercați să mențineți acest lucru și dacă purtați câteva kilograme în plus, încercați să pierdeți câteva. Există unele dovezi că pierderea în greutate poate reduce riscul de cancer mamar, chiar și pierderea a 200g pe săptămână. În plus, poate avea și alte beneficii pentru sănătate. Este un loc bun pentru a începe!

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Dacă vă luptați cu pierderea în greutate sau menținerea unei greutăți sănătoase, de ce să nu încercați să vă întâlniți cu un nutriționist pentru a concepe un plan de masă adaptat obiectivelor dvs. De fapt, se recomandă exerciții fizice regulate și o dietă sănătoasă echilibrată pentru toate femeile, deoarece acestea pot ajuta la prevenirea multor afecțiuni, inclusiv boli de inimă, diabet și multe forme de cancer.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Pericolele din spatele tatuajului pentru ...

2. Exercițiu regulat

Exercițiile fizice vă pot ajuta să reduceți riscul de cancer mamar în mai multe moduri. Probabil că exercițiile fizice vă ajută să vă controlați greutatea.

Puteți da vina pe estrogen; acest hormon poate stimula creșterea excesivă a celulelor care poate, la rândul său, provoca cancer de sân. Înainte de menopauză, cea mai mare parte a estrogenului dvs. este produsă de ovare, dar după menopauză, aceștia încetează să pompeze hormonul și cea mai mare parte a acestuia devine țesut adipos. Cu cât este mai multă grăsime în corpul unei femei, cu atât este mai mult estrogen.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

3. Limitați consumul de alcool

Riscul de a dezvolta cancer de sân poate fi afectat de cât de mult alcool aveți tendința de a bea. Cu cât beți mai mult alcool, cu atât aveți mai multe șanse să dezvoltați cancer de sân la un moment dat în viața dumneavoastră.

4. Evitați sau limitați terapia de substituție hormonală.

Cercetările sugerează că utilizarea pe termen lung a estrogenului combinat cu terapia cu progestin, care este utilizată pentru a gestiona simptomele menopauzei, printre altele, crește riscul unei femei de cancer mamar cu 24%. Cu toate acestea, riscul de cancer mamar pare să revină la normal în 5 ani de la oprirea combinației de hormoni.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private