Sari la conținut

5 moduri prin care să vă protejaţi copilul în timpul sezonului gripal

Iată câteva moduri prin care vă ţineţi copilul departe de gripă sau alte boli

1. Aveţi grijă să facă vaccinul antigripal

Dacă nu a făcut încă vaccinul antigripal, vă puteţi duce copilul inclusiv luna aceasta, la medicul de familie sau la centrele de vaccinare, pentru imunizare. Chiar dacă nu oferă protecţie 100%, vaccinul poate ameliora simptomele gripei şi poate preveni apariţia complicaţiilor, în cazul în care copilul se îmbolnăveşte.

2. Preveniţi răspândirea virusului

Bacteriile gripei se pot răspândi la aproape 2 metri prin strănut şi tuse, aşa că învăţaţi-vă copilul să-şi acopere gura şi nasul cu un şerveţel, pe care să-l arunce după ce l-au folosit şi apoi să-şi spele mâinile cu apă şi săpun.

Citeste si:

Dacă este posibil, vorbiţi cu profesorii să ţină băncile, în sălile de cursuri cât mai distanţate.

În cazul în care copilul s-a îmbolnăvit ţineţi-l acasă într-o cameră separată de restul membrilor familiei.

3. Asiguraţi-vă că se spală pe mâini cât mai des

Cea mai bună metodă de a vă proteja sănătatea, mai ales acum când infecţia cu gripă nouă se răspândeşte cu mare viteză, e să vă spălaţi pe mâini. Un spălat corect pe mâini presupune un efort minim: după umezirea mâinilor cu apă, se aplică săpunul lichid sau solid pe toată suprafaţa pielii, timp de 20-30 de secunde. Dermatologii vă sfătuiesc să insistaţi în zona unghiilor şi a regiunilor dintre degete, pentru că acolo se adună micorbii. Apoi, mâinile se clătesc şi se şterg, de preferat cu un prosop curat şi uscat

De asemenea, este foarte important să menţineţi suprafeţele şi obiectele cu care intră în contact, curate. Viruşii gripei trăiesc până la 8 ore pe suprafeţe, aşa că îndepărtaţi bacteriile de pe jucării, mese, telefoane, telecomenzi cu apă caldă şi detergent.

4. Ajutaţi-l să-şi întărească sistemul imunitar

Asiguraţi-i copilului o alimentaţie echilibrată care să conţină fructe, legume, lapte şi apă. Legumele si fructele aduc un aport important de vitamina C care ajută sistemul imunitar. Morcovii, fasolea verde, portocalele, capşunele conţin fitonutrienţi (vitamina C şi carotenoide) care ajută sistemul imunitar. Fitonutrienţii cresc producţia de globule albe şi interferon, un anticorp care îmbracă suprafaţa celulelor, blocând astfel viruşii.

Odihna este foarte importantă, iar copiii au nevoie de 10-12 ore de somn, pe noapte. Sportul este, de asemenea, un ajutor de nădejde al unei imunităţi crescute aşa că încurajaţi-vă copilul să practice cel puţin o oră pe zi de exerciţii fizice.

5. Trataţi simptomele în cazul copiilor care au gripă

Remediile gripei trebuie să includă:

–         hidratare şi odihnă din plin

–         mierea este un remediu foarte bun pentru tuse şi nu are niciun fel de efecte secundare

–         picături saline nazale

–         antipiretice

–         medicamente antivirale care se pot administra în primele 48 de ore de la îmbolnăvire

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.