Sari la conținut

5 motive pentru a consuma smoothie-uri. Care sunt beneficiile asupra sănătății?

cura de detoxificare

Smoothie-urile sunt preparate naturale care, adesea, conțin fructe și alte ingrediente sănătoase. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră. Iată câteva motive pentru care ai putea să le încerci!

Aceste preparate sunt ușor de realizat cu ajutorul unui blender. Ingredientele sunt mărunțite într-o consistență care facilitează atât consumul, cât și transportul, mai ales dacă ai un program încărcat și vrei să îl iei cu tine.

Adesea, smoothie-urile sunt preferate pentru multiplele beneficii pentru sănătate conținute de o cantitate relativ mică. De asemenea, se pot prepara utilizând o varietate largă de ingrediente, fructe și legume.

De ce să consumi smoothie-uri?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvpluie care sunt principalele motive pentru care ai putea încerca o astfel de băutură și, de asemenea, care sunt beneficiile asupra sănătății.

Citeste si:

5 motive pentru care IUBESC smoothie-urile! (și de ce ar trebui și tu)

Dacă sunteți deseori pe grabă și săriți peste micul dejun smoothie-urile sunt o soluție extrem de bună și sănătoasă.
Există 5 motive pentru care îmi plac smoothie-urile atunci când sunt pe grabă sau ies din casă și nu am timp de fructele mele de dimineață.

Rapid de făcut! Atunci când mă grăbesc dimineața spre o întâlnire, sau sunt pe drum în mașină fac un smoothie. Durează doar 5 minute pentru a arunca împreună ingredientele și sunt gata să ies pe ușă!

Ușor de digerat. Dacă vă confruntați cu probleme intestinale/digestive, smoothie-urile pot fi mult mai ușoare pentru sistem, deoarece fibrele vegetale sunt deja parțial defalcate!

Consum verdeață. Pot strecura ușor legumele suplimentare, care poate altfel nu le-aș include în alimentație în acea zi. Astfel, sporești consumul de legume și fructe și crești aportul nutrițional din ele.

Opțiuni infinite. Poți face orice aromă îți place! Poți face combinații inedite. Poți experimenta.

Sațietate. Smoothie-urile chiar dacă poate nu par, sunt extrem de sățioase și hrănitoare. Pentru inspirație poți căuta la mine pe pagină rețete de smoothie”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.