Sari la conținut

5 motive pentru care ar trebui să dansezi pentru o sănătate mai bună

dans
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile dansului pentru sanatate

Dansează pentru o sănătate mai bună. Dansul este recomandat pe scară largă de medicii din întreaga lume pentru o mai bună sănătate mentală și fizică.

Dansul este, de asemenea, considerat o alternativă distractivă la sală și alergare. Există mai multe forme de dans, cum ar fi Zumba, aerobic, pole dance și freestyle, care au ajutat milioane de oameni să slăbească. A face jazz, o altă formă de dans, este cunoscută și sub numele de jazzercise, echivalându-l cu o sesiune de antrenament intens.

Dansul nu înseamnă doar să te miști în ritmul muzicii. De asemenea, implică să faci yoga și să faci stretching pentru un corp flexibil pentru a crește abilitățile de dans. Un studiu realizat de National Institutes of Health sugerează că dansul poate avea mari beneficii fiziologice și psihologice și îl vede ca o alternativă la activitățile fizice tradiționale.

dans
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

5 beneficii surprinzătoare ale dansului pentru sănătate

Dansul poate fi considerat un exercițiu fericit, pentru că, de obicei, dansăm în ocazii fericite, exprimându-ne emoțiile. Iată care sunt beneficiile dansului pentru sănătate:

  • Îmbunătățește sănătatea plămânilor: Medicii le recomandă persoanelor cu boli pulmonare cronice, precum astmul și boala pulmonară post tuberculoză, să folosească dansul ca activitate fizică. De asemenea, poate ajuta la reducerea simptomelor bolii pulmonare obstructive cronice, o afecțiune care blochează fluxul de aer și provoacă dificultăți de respirație. Se sugerează că dansul poate îmbunătăți ritmul cardiac și nivelul de oxigen la pacienții cu plămâni. 
  • Menține greutatea corporală: Mulți oameni în trecut au renunțat la formele tradiționale de exerciții, cum ar fi gimnastică sau ciclism, în detrimentul dansului, deoarece consideră că le este cel mai bine. Ajută la arderea caloriilor și la menținerea unei greutăți corporale bune. Studiile sugerează că dansul hip hop singur poate arde 207 calorii în 30 de minute. Prin urmare, pentru a vă menține greutatea corporală, puteți trece la dans în timp ce vă bucurați de el.

Dansează si fii sanatos!

  • Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară: British Heart Foundation spune că oamenii care dansează sunt mai puțin probabil să moară din cauza bolilor cardiovasculare. Dansul îmbunătățește capacitatea inimii de a pompa mai mult sânge, rezultând o cantitate mai mare de oxigen în organism. 
  • Eliberarea emoțiilor blocate: Dansul poate fi terapeutic și vindecător pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală. Potrivit American Dance Therapy Association, dansul este o abordare holistică a bunăstării. Uneori, stresul, anxietatea, nervozitatea sau orice emoție netransformată sunt prinse în părți ale corpului, cum ar fi fesieri, umeri, brațe și stomac.
  • Depresia: Dansul nu are reguli atâta timp cât îl faci din pură bucurie și plăcere. Dansul îmbunătățește circulația sângelui și crește aportul de oxigen în organism. Acest lucru ajută creierul să elibereze hormonii fericiți precum endorfinele și dopamina din organism. Dansul este o activitate distractivă și poate ajuta persoanele cu depresie. Reduce stresul și anxietatea. Unii oameni merg și la terapie prin dans pentru a-și trata depresia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel