marți, martie 2, 2021

Vești bune pentru cei care urăsc bărbieritul: conform unui studiu recent, părul facial protejează împotriva răcelilor, a cancerului de piele și menține pielea tânără. Iată 5 motive pentru care ar trebui să uiți de aparatul de ras:

 

1. Barba protejează împotriva arsurilor solare și a cancerului de piele

Părul facial oferă o protecție sporită împotriva arsurilor solare și chiar a cancerului de piele, conform unui studiu recent al Universității Southern. Cercetătorii au descoperit că porțiunea feței acoperită de barbă sau mustață este de 3 ori mai protejată împotriva razelor dăunătoare.

2. Previne crizele de astm

Bărbații care se confruntă cu crize de astm provocate de polen și praf își pot reduce din simptome lasându-și mustață. Explicația: mustața poate împiedica alergenii să ajungă în căile rerpiratorii.

3. Încetinește procesul de îmbătrânire

Părul facial ajută la menținerea hidratării pielii și o protejează împotriva frigului și vântului. În plus, firele de păr creează cadrul optim pentru ca glandele sebacee să secrete uleiuri protec­toare.

4. Protejează de răceli

O barbă deasă, care se întinde şi sub bărbie, îl protejează pe posesor de răceli. “Părul este un bun izolator, care păstrează căldura, acţionând ca o barieră de protecţie împotriva frigului”, spune medicul Carol Walker. Temperatura facială e menţinută chiar şi la -10˚ C, la valori optime pentru organism.

5. Previne iritațiile

În condiţiile în care bărbieritul este una dintre principalele cauze ale infecţiilor bacteriene care apar la nivelul feţei, o barbă îngrijită poate preveni aceste situaţii neplăcute, potrivit medicului Martin Wade, consultant dermatolog la clinica London Skin and Hair.

Ultimele stiri

Parteneri