joi, iunie 30, 2022

5 motive pentru care nu ar trebui să bei prea mult ceai.

Diminețile și serile sunt incomplete pentru mulți dintre noi, fără o ceașcă răcoritoare de chai. Servit adesea cu fursecuri sau biscuiți, ceaiul este binecuvântat cu capacitatea de a trata durerile de cap, durerile de gât și chiar ajută la combaterea oboselii și a insomniei.

Deși este adevărat că băutura poate fi de ajutor în multe astfel de afecțiuni, consumul prea mare poate provoca unele probleme grave de sănătate. Ceaiul negru, verde sau alb sunt unele dintre cele mai populare soiuri disponibile.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns al expunerii la soare. În 10 minu...

Atenție, însă! Aceste soiuri de ceai conțin urme de cofeină, taninuri de nicotină, care ar putea să nu fie benefice pentru sănătate dacă sunt consumate în cantități prea mari. Trei căni de ceai pe zi sunt sigure – totuși, depășirea acestuia ar putea să nu fie bună pentru sănătate.

Iată motivele pentru care nu ar trebui să bei cantități excesive de ceai:

1. Creșterea anxietății și a neliniștii: La fel ca cafeaua, și ceaiul conține cofeină. Excesul de cofeină poate duce la o creștere a anxietății și a stresului.

2. Senzație de greață: Frunzele de ceai au taninuri în ele, ceea ce conferă ceaiului un gust amar și uscat. Această calitate a ceaiurilor poate, de asemenea, irita stomacul, ceea ce poate duce la greață sau dureri de stomac.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

3. Reducerea absorbției fierului: Taninurile prezenți în ceai reduc puterea organismului de a absorbi fierul, ceea ce ar putea duce la deficiență de fier în organism. Nivelurile scăzute de fier pot duce la efecte pe termen lung asupra organismului, cum ar fi hemoglobina scăzută.

4. Poate provoca arsuri la stomac: Cofeina prezentă în ceai poate provoca arsuri la stomac. Consumul excesiv de cofeină poate crește producția de acid din stomac, ceea ce ar putea duce la reflux acid.

Te-ar mai interesa: R. Kelly, condamnat la 30 de ani de închisoare. Câ...

5. Senzație de amețeală: atunci când consumi cantități mai mari de cofeină, te va face să te simți amețit și amețit. Prin urmare, se recomandă să nu consumați prea mult ceai într-o zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private