Sari la conținut

5 motive pentru care trebuie să renunți la carbohidrați la micul dejun

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
mic dejun sănătos

5 motive pentru care trebuie să renunți la carbohidrați la micul dejun.

Diverse studii au arătat cum consumul de alimente bogate în carbohidrați imediat după trezire poate elibera substanțe chimice precum dopamina și cortizolul care te fac să te simți letargic și leneș și, în cele din urmă, să te îngrași.

Practicienii din domeniul sănătății cred că trebuie să-ți planifici cu atenție meniul de mic dejun pentru a te simți sătul pe tot parcursul zilei, precum și pentru a obține cantitatea necesară de energie care te menține activ și hrănit.

Potrivit nutriționiștilor, organismul are nevoie de suficientă energie pentru a face față unei zile pline și, prin urmare, micul dejun ar trebui să fie plin cu proteine, vitamine și o varietate de nutrienți, cum ar fi fructele, nucile și ierburile care oferă hrănire.

5 motive pentru care trebuie să renunți la carbohidrați la micul dejun

De ce nu ar trebui să-ți începi ziua cu carbohidrați?

Chiar dacă carbohidrații complecși sănătoși se referă la fibre care hrănesc organismul cu nutrienții necesari, ar trebui să îi evitați pentru mesele de dimineață.

Iată câteva motive pentru care:

1. Reduce sensibilitatea la insulină: Consumul de carbohidrați dimineața devreme poate reduce considerabil sensibilitatea la insulină, ceea ce duce la depunerea de grăsime în burtă.

2. Reduce sensibilitatea la leptină: Un mic dejun plin cu carbohidrați poate reduce, de asemenea, sensibilitatea față de leptină, ceea ce duce la nemulțumirea dvs. și lipsa unei senzații pline.

3. Crește pofta de mâncare: O masă de mic dejun cu carbohidrați poate crește considerabil răspunsul grelinei, un hormon al foamei care este eliberat de stomac atunci când creierul semnalează că este timpul să mănânci. De asemenea, grelina semnalează glandelor pituitare să elibereze hormoni de creștere care joacă un rol în eliberarea insulinei și protejează sănătatea cardiovasculară.

4. Scade reacția glicemică: Micul dejun dimineața devreme constând din alimente bogate în carbohidrați scade și indicele glicemic care modifică conținutul de glucoză din sânge.

5. Provoacă disbioza intestinală: Este un dezechilibru al microbiotei intestinale care este asociat cu un rezultat nesănătos. Ea implică pierderea de intrare sau semnal microbian benefic și o expansiune a microbilor patogeni. Disbioza intestinală apare de obicei atunci când bacteriile din tractul gastrointestinal devin dezechilibrate și provoacă retenție de apă și balonare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel